Севиля ще отстрани отслабен Ман Юнайтед


И. Ангелов

Севиля ще отстрани отслабен Ман Юнайтед

Севиля - Манчестър Юнайтед
Стадион: Рамон Санчес Писхуан
Дата: 20.04.2023 г.
Час: 22:00 ч.

Севиля се подготви за втория четвъртфинал в Лига Европа с победа с 2:0 над Валенсия в испанската Ла Лига. Това бе само втора победа от последните шест мача, но е белег на прогрес след завръщането до 2:2 в Манчестър срещу противника си тук. В началото на сезона представянето на свой терен не бе на ниво, но и това бе подобрено и през 2023 г. виждаме само 1 загуба, 1 равен и 7 победи.

Манчестър Юнайтед няма загуба в последните си 4 срещи и само равенството 2:2 със Севиля не бе победа в тази серия. Ерик тен Хаг има отличен рекорд у дома този сезон, но гостуванията понякога са проблемни. За щастие в Европа този сезон той показва 1 равен и 4 победи, и предстои да видим дали ще затвърди статистиката когато отборът му е в криза.

"Червените дяволи" няма да могат да разчитат на основния си плеймейкър в този мач в лицето на Бруно Фернандеш. Освен него контузени са Варан, Гарначо, Мартинез, ван де Бек, Хийтън, Джоунс, и под въпрос са Шоу, МакТоминей, Забицер, Маласия и Рашфорд, което са 12 души или повече от цял отбор.

В контраст при домакините нито един човек няма проблеми и пред своята публика тимът ще играе в най-силния си вид.

Последната среща между двата тима не бе позитивна за Тен Хаг. Той поведе рано с два гола и отслаби състава си на почивката, а това доведе до допускане на два автогола, а впоследствие се оказа, че Юнайтед няма да може да разчита на редица от титулярите си, и то основни играчи като Варан, Мартинез в защитата, Бруно в средата на терена и Рашфорд в нападение.

Исторически Юнайтед също не е в добра позиция, след като в 4 сблъсъка между тези отбори английският отбор няма победа - 2 са победите за Севиля и равенствата са 2 от последните им срещи. Така везните са наклонени в полза на домакините.

Прогноза: Севиля - Манчестър Юнайтед 2:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Манчестър Юнайтед (Тен Хаг)
 
Хеа
   
Линдельоф
Магуайър
Далот
Шоу
Касемиро
Фред
Антони
Ериксен
Санчо
Марсиал
Несири
Торес
Ракитич
Окампос
Гудели
Фернандо
Акуня
Монтиел
Маркао
Ниансу
   
Буну
 
Севиля (Хосе Мендилибар)

Обоснована прогноза: Севиля - Манчестър Юнайтед 2:1

  Сподели
645