Барса и Ман Юнайтед стартираха с равен


И. Ангелов

Барса и Ман Юнайтед стартираха с равен

Барселона посрещна Манчестър Юнайтед в първата среща от шеснайсетина-финалите на Лига Европа. Днес на "Камп Ноу" двата тима не си вкараха до почивката, но разделиха 4 гола във второто полувреме за 2:2 преди преиграването на терена на "червените дяволи".

До почивката въпреки липсата на голове видяхме вълнуващ футбол и положения, като Тер Щеген се прояви на няколко пъти в чисти положения за гостите. Левандовски и Алба се доближиха до гола във вратата на Де Хеа.

В 50-ата минута след корнер на Барса се стигна до 1:0 когато Рафиня намери главата на Маркос Алонсо и той насочи през Де Хеа. Веднага обаче Юнайтед изравни когато в следващата атака Фред изведе Рашфорд в полето и той стреля ниско и далеч от вратаря за 1:1.

В 59-ата минута Рашфорд отново игра добре от дясно, премина бранител и центрира по земя, Бруно отигра с пета по посока на вратата и топката се отклони в Коунде и влезе в собствената мрежа за 2:1.

Сега Барса трябваше да отговаря и домакините овладяха инициативата до края на срещата. В 76-ата минута при опит да центрира за Левандовски гол вкара Рафиня, който от фланга прати фалцова топка, нападателят се размина с нея и тя премина през краката на Варан и в мрежата за 2:2.

  Сподели
852