Лудогорец ще постигне още една победа срещу Жалгирис


FUTBOL-TV

Лудогорец ще постигне още една победа срещу Жалгирис

Жалгирис - Лудогорец
Стадион: "ЛФФ", Вилнюс
Дата: 25.08.2022г.
Час: 19:00 ч.
Съдия: Харм Осмерс (Германия)


Лудогорец гостува на Жалгирис във Вилнюс в мач-реванш от плейофната фаза за влизане в групите на Лига Европа. В първия двубой разградчани записаха минимален успех с 1:0, но въпреки това интригата остава факт. Българските шампиони обаче играха доста по-добре от своя съперник и пропуснаха да се поздравят с далеч по-категорична победа. Провал във Вилнюс ще се счита за сензация, с оглед на бюджетите на двата тима. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за още една победа на Лудогорец - знак 2.

Треньорският щаб на Лудогорец има проблеми и преди гостуването на Жалгирис. Такива съществуваха и преди домакинството на Литовците от плейофите за Лига Европа. За първия мач наказани бяха Жан Карничник, Доминик Янков и Рик, които бяха изгонени при визитата срещу Динамо Загреб (2:4) в ШЛ.

Сега те ще са на линия, но санкциониран е фланговият нападател Кирил Десподов. До последно под въпрос пък ще са халфовете Каули Оливейра, Доминик Янков и Клод Гонсалвеш. Те са с травми и дори не попаднаха в групата за гостуването на Пирин Бл (4:0). Треньорът Анте Шимунджа бе заявил преди първия двубой с Жалгирис, че възстановяването на Каули и Гонсалвеш върви повече от добре.

Явно е обаче, че те не могат да изкарат цял мач. Това е и причината да не бъдат пускани прибързано в игра. Шансовете те да стартират срещу Жалгирис са малки.

"Ключово е да вкараме гол повече от тях утре, трябва да сме готови за труден мач. Трудно е да кажа колко е разликата с терена. Ние тренираме на естествена трева тук, там е различно, ще опитаме да се приспособим, доколкото можем и колкото може по-бързо“, каза Шимунджа.


"Десподов е важна част от тима, както и останалите. Ние имаме и други играчи, които могат да отговорят на предизвикателствата. Ще търсим най-добрите решения“, заяви той за наказанието на Кирил Десподов, който пропуска мача заради натрупване на жълти картони.

 

ПРОГНОЗА: ЖАЛГИРИС - ЛУДОГОРЕЦ 1:3

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
811