ЦСКА и Базел ще оставят интригата за реванша


FUTBOL-TV

ЦСКА и Базел ще оставят интригата за реванша

ЦСКА - Базел
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 18.08.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Дуйе Струкан (Хърватия)


ЦСКА приема Базел на националния стадион в София в първи мач от плейофната фаза за влизане в групите на Лига на конференциите. "Армейците" се представят добре под ръководството на Саша Илич, а историята помни, че само преди две години ЦСКА отстрани точно този съперник по пътя си тогава към групите на Лига Европа. При това само в един мач, който се игра в Швейцария. Сега "червените" отново са сочени по скоро за аутсайдери, но те ще се опитат отново да се преборят с този съперник. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е, че интригата ще се запази за реванша - знак Х.

Саша Илич даде почивка на почти всичките си титуляри и не измени на стила си - да ползва всички играчи в сгъстения цикъл от мачове. Дори с играчи, които по-рядко получават шанс за изява, "армейците" си спечелиха шампионатния двубой (1:0 срещу Септември София), без да си дават много зор и така спестиха сили за срещата от евротурнирите.

Наказан за мача е Брадли де Нойер. Защитникът си изкара червен картон след последния съдийски сигнал на двубоя срещу ирландския Сейнт Патрикс. Така той няма да бъде на разположение на Саша Илич.

20-годишният защитник на ЦСКА Християн Петров е вариант пред треньора Саша Илич за ляв бек в домакинството на Базел от плейофите на Лигата на конференциите. Именно той може да замени Брадли де Нойер.

Ползваният на тази позиция Галин Минков се представя слабо и е почти изключено да стартира срещу швейцарците. Опция за ляв бек е и Тибо Вион. Надали обаче Саша Илич ще се лиши от агресията и динамиката, която французинът придава в средата на терена. В халфовата линия Вион ще е много по-ценен.

Християн Петров до момента играе като централен защитник. Нещо повече - младокът започна като титуляр и в петте мача на тима през сезона в родния шампионат и не е пропуснал нито минута. Не така обаче стоят нещата за него, когато дойдат срещите на континенталната сцена.

В Лигата на конференциите той има само 1 мач. Започна в домакинството на Сейнт Патрикс, загубено с 0:1 на "Васил Левски". Точно преди година той бе използван като ляв бек в стартовия състав на ЦСКА за мача с Пирин на "Армията", спечелен с 1:0.

Бисмарк Чарлс не е готов за игра и ще е аут от терените още поне около 2 седмици. Той продължава да лекува травма. Марк-Емилио Папазов също няма да е на разположение. Той бе пратен да играе за дублиращия отбор, където обаче се отчете с два гола в последния мач.

"Изправяме се срещу един много голям и силен съперник. Очакваме тежък мач, но трябва, като отбор, да се изправим и да влезем в този мач, тъй като само по този начин може да постигнем добър резултат“, каза Илич.

"Гледах мача, когато ЦСКА отстрани Базел. Минаха обаче две години. Базел е в криза на резултатите, не на играта. Когато говорим, че има криза, не става въпрос, че има криза в играта, а за резултатите. Последните два мача срещу Лугано и Брьондби имаха по над 30 удара към врата на съперника. (б.а. срещу Брьондби Базел отправи 14 точни и 14 неточни удара, срещу Лугано 4 точни и 10 неточни удара)", заяви още той.

Нападателят Анди Зечири пропуска утрешния мач на швейцарския Базел срещу ЦСКА на Националния стадион "Васил Левски“. 23-годишният Зечири, който е ново попълнение под наем от английския Брайтън, има контузия на капсулата на глезена. Зечири е от Лозана, вече две години има договор с Брайтън, но не може да се наложи и първо беше преотстъпен на германския Аугсбург, а сега е в Базел. Вече е изиграл и 7 мача за националния отбор на алпийската страна.

Може да се предположи, че новото попълнение ще бъде готово за реванша на 25 август, когато ще се реши и кой ще влезе в групите на Лигата на Конференциите.

Старши треньорът на Базел Александър Фрай също така не може да разчита на Кали Сене, Жан-Кевин Огюстен, Еманюел Есиам (всички с контузии), а нападателят Антон Каде, Яник Маршан, Уго Фогел и Андреа Падула просто не бяха включени в групата за мача.

Вчера пък стана ясно, че Базел ще се подсили с още един човек за атаката. Това е 19-годишният Брадли Финк, който до момента играе за отбора до 23 години на Борусия Дортмунд. Финк изкара лятната подготовка с първия отбор на Борусия, но му е дадено да разбере, че на този етап няма място за него в състава. С контактите си в този клуб Алекс Фрай е успял да уреди преминаването с постоянен трансфер.

"Не съм бил в клуба при първото отпадане и не мога да коментирам. Имам спомени от този стадион, когато бях състезател, направихме грозно 0:0 срещу България. Българските отбори имат различен стил от този на Брьондби. Базел трябва да играе на 100 процента, ако иска да се класира за групите в турнира. Ние сме тук, за да покажем какво можем, но има разлика между желание и реалност. Ще се опитаме да постигнем добър резултат в първата среща", заяви Фрай.

Между двата двубоя с ЦСКА, "червено-сините" имат наглед лесна задача. Те гостуват на аматьорския Алшвил в 1/32-финал за Купата на Швейцария в неделя от 17:00 часа. "Червените" от своя страна ще имат седмица за подготовка, след като отложиха визитата си на Локомотив Пловдив от седмия кръг на българския шампионат.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - БАЗЕЛ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
1186