ЦСКА ще се справи с Македония Гьорче Петров от втория път


FUTBOL-TV

ЦСКА ще се справи с Македония Гьорче Петров от втория път

ЦСКА - Македония Гьорче Петров
Стадион: "Българска армия", София
Дата: 28.07.2022г.
Час: 20:00 ч.
Съдия: Дейвид Куут (Англия)


ЦСКА приема Македония Гьорче Петров на "Армията" в среща-реванш от втория предварителен кръг в турнира Лига на конференциите. В първата среща двата тима не успяха да си отбележат гол, оставяйки интригата за реванша. У нас "червените" бяха доста критикувани, тъй като играха доста време с човек повече и въпреки това не успяха да вземат аванс. Все пак, трябва да се има предвид горещото време и ранния час на първата среща, която се игра в Северна Македония. В това отношение, нещата сега ще са различни. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

В ЦСКА няма проблеми с нови контузени играчи. От известно време травми мъчат Митко Митков, Бисмарк Чарлс и Марк-Емилио Папазов. Те отпадат от сметките на Саша Илич за тази среща. Треньорът няма намерение да разчита и на Федерико Варела, който е в списъка за гонене. От клуба правят всичко възможно да трансферират точно този футболист, така както направиха с друг двама ненужни - Йоан Баи и Яник Вилдсхут.

Иначе преди дни от клуба обявиха за нов входящ трансфер - този на Джонатан Линдсет. Той обаче ще се присъедини към отбора чак следващата седмица и няма да е на линия за предстоящия двубой.

Иначе очакванията са, че Илич ще направи отново рокади в състава си. Треньорът направи не малко промени в двубоя срещу Черно море, като късмет му донесе резервата Асен Дончев, отбелязал дебютния си гол, който се оказа и победен в мача. По-вероятно обаче е Дончев да остане на пейката, но да се появи в игра след почивката. Добрата новина за Илич е завръщането на Георги Йомов. Националът известно време лекува травма, но именно срещу Черно море се завърна в игра. По-вероятно е и Йомов да бъде сред резервите, тъй като едва ли е готов за цял мач. Със сигурност обаче и той ще се появи в мача в даден момент.

"Със сигурност един ранен гол ще ни помогне, но все пак това е елиминационен мач и ще имаме много възможности. Все пак, ранен гол би улеснил много мача. Вчерашните мачове показаха, че в мачовете от евротурнирите няма фаворити. Играем срещу отбор, който има своите качества. Все пак, играем на нашия стадион, пред нашите фенове и се надяваме на добър резултат, който ще ни класира напред", заяви Саша Илич на пресконференцията си преди мача.

Треньорът не скри надеждата си, че ще получи подкрепа от феновете. Както е известно някои от водещите фракции на тима бокотират отбора и сектор "Г" остава празен. За сметка на това обаче в мачовете от шампионата направи впечатление, че в "А" и "В" имаше повече фенове от обикновено. Така или иначе Сектор "Г" сега ще е заторен, тъй като там няма седалки, а в евротурнирите това е необходимо.

Гостите ще бъдат без наказания Лемос Да Силва. Той бе изгонен в първия мач и сега няма да е на разположение. Старши треньорът на Македония ГП Мухарем Байрами все пак се надява отборът му да успее да изненада ЦСКА.

"Продължавам да мисля, че ЦСКА е фаворит, защото играе и пред верните си фенове. Това е голям клуб, има добри играчи. Ние изиграхме отличен мач – дисциплинирано и с желание. Анализирахме мача срещу ЦСКА, преди това гледахме още 3 мача преди това. ЦСКА има много нови играчи, а треньорът променя състава. Който и да играе всички са добри играчи. Ние познаваме целия отбор на ЦСКА и знаем силните и слабите места на играчите. Ще бъде тежък мач, различен мач от Скопие. Ще бъде друг мач в София", добави треньорът на македонците.

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - МАКЕДОНИЯ ГЬОРЧЕ ПЕТРОВ 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
639