Трудни минути очакват Динамо в Португалия


Н. Гавазов

Трудни минути очакват Динамо в Португалия

Брага - Динамо Киев
Стадион: "Мунисипал", Брага
Дата: 14.04.2011
Час: 22:05
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)

Спортинг Брага и Динамо Киев ще излязат един срещу друг в четвъртък вечер на „Естадио AXA", за да определят окончателно, кой от двата отбора е по-достоен да продължи на полуфиналите в Лига Европа. Тазгодишната португалска инвазия във втория по престиж европейски клубен турнир намери своето отражение преди седмица в първата среща между двата тима, където в украинската столица, през първото полувреме киевчани не успяха достатъчно добре да материализират своето превъзходство, а през втората част играта бе равностойна, а особено след изгонването на Шевченко в 61-та минута, за всички на стадиона стана ясно, че домакините няма да могат да победят своя съперник. Двубоят завърши при резултат 1:1, като португалците не успяха да отбележат попадение, за сметка на това от домакините се „отличи" Гусев, който асистира за гола на Ярмоленко в 6-та минута, а седем минути по-късно и сам вкара.....в собствената си врата.

В първенството на Португалия Спортинг Брага продължава своя победен ход и в момента се намира в серия от пет поредни победи, благодарение на които „артилеристите" продължават да отстояват третото място в класирането с 43 точки от 26 мача. През уикенда, Брага на своя стадион победи с 3:1 шестия Витория Гимараеш, като първото полувреме беше проспано от хората на Пациенца, но след влизането през втората част на Алан и Зе, нещата на терена се промениха и само за 15 минути домакините вкараха три гола.

Шест кръга преди края на Висшата лига на Украйна, нещата за Динамо изглеждат ясни относно амбициите на отбора за спечелване на титлата и 11-те точки разлика с лидера Шахтьор обезсмислят интригата за нея. Това пролича ясно през уикенда, при гостуването на киевчани на последния в класирането и на практика изпаднал от елита отбор на Металист Запорожие. Динамовци не само не успяха да се възползват от грешната стъпка на лидера в мача му срещу Оболон, но и не направиха опит да победят абсолютния аутсайдер в групата и със скучни и безсмислени разигравания едва доведоха нещата до 1:1, като голът за гостите отбеляза Швеченко в 46-та минута на двубоя.

През настоящия сезон Брага се сблъска вече с друг украински отбор в лицето на Шахтьор, срещу който записа две поражения - 0:3 у дома и 0:2 като гост. Всичките четири гола на Брага през настоящия сезон в Лига Европа са отбелязани през първото полувреме. „Артилеристите" са без загуба във всички турнири от 20 февруари.
Динамо е с много лоши показатели срещу отбори от Португалия и в последните си 11 мача срещу представители на малката южноевропейска страна записа осем загуби. На португалска земя киевчани имат една победа и четири загуби, като отбелязаха два гола, а допуснаха 13.

Полученият преди седмица резултат на стадион „Динамо" оставя на пръв поглед „отворен" двубоя на „Естадио АXA" в четвъртък вечер. Въпреки това, фаворит в предстоящата среща е отбора на Спортинг Брага, чиито футболисти имат една от най-гръмогласните публики, която със сигурност ще се превърне в 12 играч за „артилеристите". През сезона тук глави преклониха тимове като Селтик, Севиля, Арсенал, Ливърпул и лично аз не виждам причина Динамо Киев да не може да бъде победен.

Прогноза за: Брага - Динамо Киев 2:1

 


Последни 5 изиграни срещи:

Брага:

21 март Брага - Рио Аве 1:0 (Суперлига)
27 март Оляненсе - Брага 0:2 (Суперлига)
02 април Бейра Мар - Брага 1:2 (Суперлига)
07 април Динамо Киев - Брага 1:1 (Лига Европа)
11 април Брага - Витория Гимараеш 3:1 (Суперлига)

Динамо Киев:

17 март Манчестър Сити - Динамо Киев 1:0 (Лига Европа)
20 март Днипро - Динамо Киев 1:0 (Висша лига)
02 април Динамо Киев - Кривбас 3:0 (Висша лига)
07 април Динамо Киев - Брага 1:1 (Лига Европа)
10 април Металург Запорожие - Динамо Киев 1:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Брага - Динамо Киев

1 мач
0 победи за Брага
1 равенство
0 победи за Динамо Киев
Голова Разлика: 1:1


Коефициенти от bet365:
Брага - 2.40
Равен - 3.20
Динамо Киев - 3.00

Коефициенти от Offsidebet:
Брага - 2.35
Равен - 3.10
Динамо Киев - 3.10

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
142