Анонс на срещите-реванш от 1/4-финалите на Лигата на Конференциите


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш от 1/4-финалите на Лигата на Конференциите

Славия Прага - Фейнорд

"Червено-белите" са лидери в класирането на чешкото първенство с 67 точки в 28 мача. Славия се срещна с ЛАСК в 1/8-финалите на Лигата на Конференциите. В първия мач у дома "червено-белите" спечелиха убедителна победа с резултат 4:1, а в реванша бяха победени с два червени картона - 4:3.

Славия показа характер при гостуването си на Фейнорд и успя да се върне на два пъти, като завърши мача наравно при резултат 3:3. След това "червено-белите" изиграха мач от вътрешното първенство срещу "Пардубице", в който спечелиха убедителна победа - 4:0.

Фейенорд е на трето място в таблицата на нидерландското първенство с 61 точки в 29 мача, на седем точки зад ПСВ Айндховен. В 1/8-финалите на Конферентната лига Фейенорд имаше съперник в лицето на сръбския Партизан. Нидерландците успяха да постигнат две уверени победи над своя съперник (2:5 като гост и 3:1 у дома). В последния кръг на нидерландското първенство "южняците" гостуваха на Хараклес и победиха с резултат 1:4.

Славия е домакински отбор, който спечели 5 от последните 5 мача у дома. В първия двубой и двата отбора показаха добра игра, но на Фейнорд ще е по-трудно в реванша.  

Прогноза: Славия - Фейнорд 2:1

 

ПАОК - Марсилия

Преди седмица Марсилия отпразнува победата във Франция, надделявайки над гърците с резултат 2:1. Като цяло, гърците вкарват по един гол във всеки мач от Лигата на Конференциите и досега не са отбелязали две попадения. Като се имат предвид всички проведени турнири, за последно "двуглавите орли" напуснаха терена без да вкарат гол през февруари, в мач от гръцкото първенство.

Марсилия започна европейската си кампания с Лига Европа, където завърши трети, след Галатасарай и Лацио. И в този турнир "провансалци" имаха ефективност от точно един гол на мач. Марсилци се отличиха във всеки един от петте си досегашни мача в Лигата на Конференциите. Освен това те не отбелязаха по-малко от два гола в среща, но и допуснаха гол в четири от пет случая.

Въпреки че и двата отбора нямат особено високо представяне, все още рядко се случва да не вкарат изобщо. Така че очакваме активни действия от тях, особено през първото полувреме, предвид факта, че гърците трябва да залиачват пасив от един гол.

Прогноза: ПАОК - Марсилия 2:2

 

Рома - Бодьо-Глимт

Норвежкият шампион продължава да учудва футболна Европа. Така в първия мач от тази конфронтация той победи италианския отбор на своя терен с резултат 2:1. Трябва да отбележим, че това бе третата среща между тези два тима в Лигата на Конференциите. На груповата фаза скандинавците записаха домакинска победа с 6:1, а в Рим двубоят завърши при резултат 2:2.

Италианският отбор в този евротурнир отбеляза във всеки изигран мач, но също така допусна много. Той има само четири чисти мрежи от десет. Рома е в поредица от 11 мача, в която отбеляза средно по два гола.

Норвежците отбелязаха цели 14 гола в груповата фаза, а допуснаха само пет.

Както се вижда, двата отбора са резултатни, за това очакваме и резултатен мач, с поне 4 гола в него.

Прогноза: Рома - Бодьо-Глимт 3:1

 

ПСВ - Лестър

Първата среща завърши при резултат 0:0, така че конфронтацията между съперниците ще продължи начисто.

Айндховен се бори с Аякс за титлата в своето първенство, но явно не успява в това състезание, изоставайки от лидера с 4 точки. През уикенда  ПСВ изтръгна победата над Валвийк с 2:0 и така остана в борбата за златото. Трябва да отбележим, че айндховенци успяват да опазят суха врата си в последните два двубоя, но и атаката особено не блестеше.

Лестър провежда много неравен сезон във Висшата лига. "Лисиците" заемат скромнто 9-то място в класирането. В последния кръг тимът трудно се справи с Кристъл Палас (2:1). В същото време отборът няма загуба от близо месец. Но има значителни трудности с реализацията: Джейми Варди е в лазарета.

Според букмейкърите, нидерландците са фаворити в реванша. В този смисъл "1" е логичният знак, но от друга страна ПСВ продължава борбата за титлата, докато Лестър не претендира за нищо във вътрешното първенство и ще насочи усилията си тук. За това ще направим и дръзката прогноза за успех на британците, чиято победа се оценява на около 3.8.

Прогноза: ПСВ - Лестър 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
883