Анонс на срещите-реванш от 1/4-финалите на ЛЕ


Н. Гавазов

         Анонс на срещите-реванш от 1/4-финалите на ЛЕ

Аталанта - РБ Лайпциг

Аталанта постигна приемлив резултат на терена на Лайпциг. Реми 1:1 без съмнение е успех за клуба от Бергамо.

Но най-важното е, че резултатът напълно отговаря на играта. Старши- треньорът на Аталанта Джанпиеро Гасперини отгатна напълно тактиката за първата среща с "биковете". Компетентна, балансирана игра, благодарение на която италианците избегнаха "пожара" пред своите врати и периодично ескалираха ситуацията в чуждото наказателно поле.

Аталанта отбеляза десет гола в пет мача от настоящата Лига Европа.

Междувременно Лайпциг със сигурност е разочарован от изхода на първия мач. 1:1 все още не е това, което германците очакваха преди мача. Особено знаейки за проблемите на противника в италианското първенство. Но по някаква причина се оказва, че Аталанта играе много по-добре в Лига Европа, отколкото на домашната арена. И като се има предвид начина, по който се разви играта, старши -треньорът на Лайпциг Доменико Тедеско не трябва да се разстройва, че мачът завърши наравно.

Лайпциг отбеляза 24 гола в предишните си шест гостувания.

Трудно можем да определим фаворит, защото двата тима са напълно равностойни и дребните детайли ще решат изхода. Много неща зависят и от тактическите планове на домакините, а подозренията са, че те няма да рискуват. Най-разумното е да се насочим към евентуалните голове в мача. Около 1.80 е за под 2.5 попадения в срещата, а 2.2 е за над 2.5. Като се има предвид, че очакванията са за предпазлива игра от страна на 22-та, можем да изберем опцията с под 2.5 гола.

Прогноза: Аталанта - РБ Лайпциг 1:1

 

 

Барселона - Айнтрахт

Първият двубой срещу Айнтрахт се оказа невероятно труден за Барселона. Може дори да се каже, че това беше един от най-изтощителните мачове за каталунците, откакто Шави се присъедини към отбора. И почти сигурно е, че всички в Барса бяха доволни от резултата 1:1.

Айнтрахт от първата до последната минута "задуши" "Барселона" със силна преса. В резултат отборът на Шави имаше само няколко шанса за целия мач, един от които бе реализиран от Феран Торес.

В неделя Барселона постигна волева победа над Леванте (3:2) благодарение на гол на Люк де Йонг в последните минути.

Барселона отбеляза 15 гола в последните си шест мача.

Айнтрахт изненада с играта си в домакинската среща с Барселона. Но в същото време това не може да се нарече голяма сензация. Не напразно играчите на Айнтрахт отбелязаха, че всеки сезон играят поне един успешен мач срещу Байерн. Може да звучи твърде смело, но Айнтрахт наистина игра по-добре от Барса в първия мач. Но, очевидно, Айнтрахт даде всичките си сили и това е максимумът. В неделя отборът на Оливър Гласнер загуби у дома от Фрайбург.

Въпреки всички положителни отзиви след мача срещу Барселона, си струва да добавим, че Айнтрахт отбеляза само четири гола в предишните си шест мача.

Няма никакви съмнения, че гостите няма да са така дръзки както в първата среща. В това отношение преимуществото е на страната на Барселона. Освен това защитата на германците е изправена пред трудна задача на препълнения "Камп Ноу". В този смисъл победа с два гола на каталунците звучи напълно реалистично.

Прогноза: Барселона - Айнтрахт 2:0

 

 

Лион - Уест Хем

В Лион най-вероятно не бяха напълно доволни от резултата от първия мач, който завърши наравно 1:1. От една страна равенството в Лондон е положително. Но тук все пак трябва да се съсредоточим върху факта, че Уест Хем игра с човек по-малко през цялото второ полувреме. И в същото време британците успяха да открият сметка дори в такава ситуация, докато французите трябваше да връщат. Но и трябва да се признае, че "хлапетата" атакуваха много упорито след почивката, на практика не допускайки противника до собствената си половина на терена.

Четири от предишните пет мача на Лион завършиха наравно. В три случая при резултат 1:1.

Лион никога не е допускал гол само в два от предишните десет мача у дома.

Междувременно Уест Хем със сигурност разчиташе на победа в домакинския мач с Лион, но като се има предвид всичко, англичаните вероятно не са много разстроени от равенството. Останали с десет души, "чуковете" се концентрираха изцяло в защита, благодарение на което запазиха интригата. Миналата неделя Уест Хем изигра не най-успешния мач срещу Брентфорд (0:2). Но това не е първият път, когато отборът на Дейвид Мойс губи точки във Висшата лига след труден мач в Лига Европа.

Уест Хем загуби предишните си пет гостувания с общ резултат 2:10.

Очакванията са за предпазлива игра, с малко голове и вероятно редовното време няма да излъчи победител.

Прогноза: Лион - Уест Хем 1:1

 

Рейнджърс - Брага

В първия мач на тези отбори, който се проведе преди седмица в Португалия, Брага постигна минимална победа с резултат 1:0. Освен това домакините отбелязаха още един гол, но той не бе зачетен. Напомняме, че Рейнджърс стартира европейската си кампания в Шампионска лига, но бързо излетя оттам и след като се премести в Лига Европа, зае второ място в групата си. Още в първия етап на плейофите шотландците успяха да създадат сензация, като отстраниха Борусия Дортмунд. Рейнджърс победи  на 1/8-финалите сръбската Цървена звезда, като спечели с 3:0 у дома и загуби с 2:1 като гост.

Брага започна представянето си на европейската арена веднага от груповата фаза на Лига Европа, където бе в една компания със сръбската Цървена звезда, датския Мидтиланд и българския Лудогорец, завършвайки на второ място. Затова "артилеристите" трябваше да играят на 1/16-финалите, където се справиха с Шериф след дузпи, като размениха домакински победи с тях с 2:0. На предишния етап от турнира Брага преодоля Монако - победа у дома с 2:0 и равенство 1:1 като гост.

И двата отбора решиха задачите си от вътрешното първенство, така че очакваме да хвърлят всички сили. Единствената причинам поради която се доверява не на Рейнджърс е, че Брага играе зле навън.

Прогноза: Рейнджърс - Брага 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
637