Бенфика ще търси нова европейска слава срещу заетия ПСВ


Т. Михайлов

Бенфика ще търси нова европейска слава срещу заетия ПСВ

Бенфика - ПСВ Айндховен
Стадион: "Луж", Лисабон
Дата: 07.04.2011
Час: 22:05
Съдия: Паоло Талиавенто (Италия)


Португалският гранд Бенфика посреща ПСВ Айндховен в един от най-интересните ¼-финали в турнира Лига Европа. Срещат се два славни и наглед равностойни отбора, които имат амбиции за трофея, но финалният спринт към Дъблин е посят със сериозни препятствия.

Бенфика е почти наясно със съдбата си в португалската лига, където 5 кръга преди края шампион стана Порто. “Орлите” изостават на 16 точки от “драконите”, но все още държат втората позиция с 5 точки аванс пред Брага. Ако класирането се запази Бенфика ще вземе участие в предварителните кръгове на Шампионската лига, турнирът, в който игра и този сезон. В предишния кръг на Лига Европа “червените” отстраниха по драматичен начин френския ПСЖ. През уикенда бе дербито на върха срещу Порто, загубено с 1:2 на “Ла Луш”. Нуно Гомеш претърпя операция на коляното и ще пропусне мачовете до края на сезона.

Ситуацията в тима на ПСВ Айндховен също е доста сложна, но от положителна гледна точка. “Филипсите” преследват титлата в Холандия, но изостават на 2 точки зад Твенте, след като загубиха именно от шампиона с 2:0 в изминалия кръг. Все пак до края има още 5 кръга, но шанс да задмине ПСВ има и Аякс, който е на 3 точки зад тях. В 1/8-финалите ПСВ се справи с Глазгоу Рейнджърс, пречупвайки традицията никога да не печели срещу шотландци. На “Филипс Стейдиъм” мачът завърши 0:0, но на “Айброкс” холандците надделяха с 1:0.

Историята помни 5 срещи между двата съперника, при които балансът е изравнен – 1 победа за Бенфика, 3 равенства и 1 победа за ПСВ. В Лисабон португалците са със загуба и победа, а двете срещи в Холандия приключват наравно. Първият сблъсък между съперниците е в ¼-финалите на КНК през 1975. След 0:0 в Ниската земя, Бенфика губи с 1:2 пред собствена публика. Най-паметната среща е през 1988 в Щутгарт. ПСВ печели след дузпи финала за КЕШ. През 1998 в групите на ШЛ мачовете свършват 2:1 за Бенфика и 2:2.

Бенфика няма загуба в Лига Европа, откакто влезе в турнира във фазата на 1/16-финалите. ПСВ пък е с 5 поредни мача без поражение в Европа. Това гарантира много завързан двубой, в който португалците са с леко предимство, поради факта, че няма да щадят сили, заради ангажираност във вътрешното първенство. ПСВ има силна защита, но “орлите” знаят как да намерят пътя към мрежата. Победа с гол разлика ще остави интригата за реванша.

Последни 5 изиграни срещи:

Бенфика:

10 март Бенфика - ПСЖ 2:1 (Лига Европа)
13 март Бенфика - Портимонензе 1:1 (Суперлига)
17 март ПСЖ - Бенфика 1:1 (Лига Европа)
21 март Пасош Ферейра - Бенфика 1:5 (Суперлига)
03 април Бенфика - Порто 1:2 (Суперлига)

ПСВ Айндховен:

10 март ПСВ Айндховен - Рейнджърс 0:0 (Лига Европа)
13 март НЕК Ниймеген - ПСВ Айндховен 2:2 (Ередивизие)
17 март Рейнджърс - ПСВ Айндховен 0:1 (Лига Европа)
20 март ПСВ Айндховен - Утрехт 1:0 (Ередивизие)
02 април Твенте - ПСВ Айндховен 2:0 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Бенфика - ПСВ Айндховен

5 мача
1 победа за Бенфика
3 равенства
1 победа за ПСВ Айндховен
Голова Разлика: 5:5


Коефициенти от bet365:
Бенфика - 1.75
Равен - 3.50
ПСВ Айндховен - 4.75

Коефициенти от Offsidebet:
Бенфика - 1.72
Равен - 3.50
ПСВ Айндховен - 5.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
184