Анонс на 1/16-финалите на ЛЕ - срещите в четвъртък


Н. Гавазов

 Анонс на 1/16-финалите на ЛЕ - срещите в четвъртък

Рейнджърс - Цървена звезда

Рейнджърс завърши втори в групата си, на 8 точки зад лидера Лион и за това трябваше да играе в плейофите за класиране за 1/16-финалите на турнира, където сътвори сензация, отстранявайки Борусия Дортмунд с общ резултат 6:4. Решаваща се оказа победата в Германия с 4:2. Като цяло шотландците се намират в добър период, с 9 мача без загуба във всички турнири, с 6 победи в този сегмент.

Цървена звезда заслужено спечели групата си, в която се намираха Брага, Мидтиланд и Лудогороец. Сърбите в последния кръг удържаха равенство срещу португалците, показвайки характер и така останаха първи, на точка пред конкурента си. След това белградчани, подобно на нашето първенство, почиваха и подновиха кампанията си едва в средата на февруари. Оттогава те проведоха пет мача, в които постигнаха пет победи и така продължиха с преследването на Партизан, който е лидер и има две точки преднина.

Интересен мач между равностойни отбори, с много неизвестни, така че ще е рисковано да се използва един знак, а "Х"-ът е задължителен.

Прогноза: Рейнджърс - Цървена звезда 2:1

 

Спортинг Брага - Монако

Представянето на Брага в Лига Европа прилича на американско влакче на ужасите - с възходи и падения. Португалците изпуснаха да оглавят групата си, а в плейофите загубиха с 2:0 от хита Шериф. В реванша Брага вкара два гола през първото полувреме, а след почивката като по чудо се спаси от попадения в собствената си врата. В крайна сметка се стигна до дузпи - молдовците пропуснаха първите три, португалците се виждаха победители, но изпуснаха третия и четвъртия удар. В крайна сметка Моура бе точен при петата и ето, че Брага е тук.

Монако впечатли в груповата фаза, спечелвайки тежка група, в която се намираха Реал Сосиедад, ПСВ и Щурм. Тимът от Лазурния бряг не се представя добре обаче в Лига 1, където показва колеблива игра и в момента се намира на осма позиция.

И двата тима показват непостоянство, но френският тим изглежда малко по-рационален в европейската купа, така че, ако има победител в тази среща, по-вероятно е това да бъдат гостите.

Прогноза: Брага - Монако 1:2

 

Аталанта - Байер Леверкузен

Може би най- интригуващия двубой от 1/16-финалите на турнира. Аталанта разочарова и завърши на трето място в групата си в Шампионска лига и трябваше да играе плейофи срещу Олимпиакос, които убедително спечели. Като цяло бергамци не се представят убедително през тази кампания, а основната причина е невъзможността да реализират шансовете, които създават.

Байер Леверкузен убедително спечели групата си, в която се намираха Селтик, Реал Бетис и Ференцварош. Като цяло "аспирините" правят добър сезон и това се отразява на класирането им в Бундеслигата, където са трети, на две точки пред четвъртия Хофенхайм и на 4 пункта пред петия РБ Лайпциг.

Трудно можем да определим фаворит в този сблъсък. Байер изглежда малко по-стабилно, но италианците винаги има какво да извадят от ръкава си.

Прогноза: Аталанта - Байер 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
639