Анонс на 1/8-финалите в ЛЕ - срещите в сряда


Н. Гавазов

 Анонс на 1/8-финалите в ЛЕ - срещите в сряда

Порто - Лион

Порто и Лион ще открият програмата от 1/8-финалите в Лига Европа, когато в сряда вечер се изправят един срещу друг на "Естадио До Драгао".

"Драконите" влизат в този мач като фаворит според букмейкърите. Те се справят страхотно във вътрешното първенство с 20 победи и 4 равенства след 24 кръга в турнира. Воденият от Серджо Консейсао отбор показа сила и при победата с 2:1 над Спортинг в първия мач от полуфинала за Купата на Португалия преди седем дни.

Като цяло, Порто вече е непобеден в 18 поредни мача във всички турнири. Освен това португалците заслужено се справиха с Лацио в 1/16-финалите на Лига Европа,  отстранявайки италианците с общ резултат 4:3.

Лион не е близо до тази форма в момента. "Хлапетата" заемат разочароващата 10-та позиция в класацията на Лига 1 и влизат в срещата само с една победа в предишните четири мача. Воденият от Петер Бош отбор успя да намери гърба на мрежата само веднъж в последните два мача срещу Ланс (1:1 на гости) и Лил (загуба с 0:1 у дома). Да, французите имаха изключителна серия в груповата фаза на Лига Европа на УЕФА с пет победи и равенство в шест мача срещу Рейнджърс, Спарта Прага и Брьондби, но лионци се промениха от началото на календарната година и в никакъв случай не могат да бъдат сочени за фаворити.

Очакванията са, че Порто ще установи контрол върху мача от самото начало и с бързи атаки по фланговете ще се опита да подложи на натиск защитата на гостите. Очакванията са за по един гол във всяко от полувремената и крайна победа за португалците.

Прогноза: Порто - Лион 2:0

 

Реал Бетис - Айнтрахт

Реал Бетис и Айнтрахт Франкфурт ще се срещнат в първи мач от 1/16-финалите на Лига Европа. Испанците се класираха след тежък сблъсък със Зенит. Първата среща в Русия завърши при резултат 3:2 за гостите, но обезпокоителното е, че в реванша Бетис не отправи нито един удар към руснаците, а феновете на домакините трябва да са щастливи от нулевото равенство. След това "зелените" проведоха два мача в Примера дивисион - срещу Севиля и Атлетико. Пораженията в тях доведоха до напускане на топ 4 и сега Бетис е пети в Примера дивисион, на два пункта от четвъртото място.

Айнтрахт стигна до тук след три победи и три равенства срещу Антверп, Олимпиакос и Фенербахче в груповата фаза на турнира. Последните дни обаче не са никак добри за "орлите", защото те претърпяха три поражения в последните си четири мача и едва през уикенда успяха да запишат победа, надигравайки Херта с 4:1. Така хората на Оливер Гласнер събраха 34 точки и са десети в таблицата за класиране.

Двата отбора не се срещали досега.

Интересен мач, от който не бива да очакваме чудеса. Домакините са фаворити, но с много условности.

Прогноза: Реал Бетис - Айнтрахт 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
643