Анонс на срещите-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа


Н. Гавазов

Анонс на срещите-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа

В четвъртък, 24 февруари, ще се проведат реваншите от 1/16-финалите на Лига Европа и така ще станат известни 8-те най-добри отбора, които ще продължат да се бият в турнира. Тъй като УЕФА премахна правилото за головете при гостуване, въпросът за победителя все още не е  решен в почти всички двойки, а борбата ще продължи до последните минути на вторите мачове.

Припомняме, че в 1/8-финалите осем отбора от първите места в групите очакват своите съперници, а именно: Лион, Монако, Спартак Москва, Айнтрахт, Галатасарай, Цървена Звезда, Байер и Уест Хем.

 

Динамо Загреб - Севиля

В двойката Динамо Загреб - Севиля фаворитът на сблъсъка се видя от самото начало, а испанският клуб потвърди статута си. Андалусците постигнаха  уверена победа у дома с резултат 3:1 и направиха сериозна заявка за преминаване в следващия кръг.

Отборите подхождат към втората среща с минимални загуби и дори по-скоро с кадрово подсилване. Халфът Йосип Мишич се завърна в Динамо, след като бе дисквалифициран, а Жоан Хордан, съответно, в Севиля. Освен това за "рохибланко" се възстановиха от здравословни проблеми Хесус Корона, Хесус Навас и Лукас Окапос. Едва ли обаче гостите ще могат да разчитат на зимното ново попълнение Антони Марсиал, който се контузи още в първата среща.

Приблизителни състави:

Динамо: Ливакович - Теофил-Катрен, Сутало, Лаурицен - Ристковски, Мишич, Адеми, Гояк, Бочкай - Оршич, Андрич.

Севиля: Боно– Корона, Кунде, Карлос, Акуня – Хордан, Фернандо, Ракитич – Окампос, Мир, Ел Хадади.

Няма да играят:  - Ламела, Монтиел, Сусо.

Под въпрос: Марсиал

Прогноза: Динамо Загреб – Севиля 1:1

 

Олимпиакос – Аталанта

Въпреки неуспехите на домашната арена, Аталанта успя да постигне положителен резултат в първата среща с Олимпиакос. Хората на  Джан Пиеро Гасперини допуснаха още през първото полувреме, но дубъл на защитника Берат Джимсити позволи на "нерадзурите" да обърнат хода на срещата и да постигнат успех.

Аталанта изпитва сериозни кадрови проблеми, особено в офанзивната линия. Йосип Иличич и тежко контузения Дуван Сапата се присъединиха към Луис Муриел. При тази ситуация треньорският щаб на "черно-сините" може да реши да заложи на  Жереми Бога и Руслан Малиновски отпред.

Въпреки че Аталанта не е в най-добрата форма в момента, успехът в първата среща и серия от осем мача без загуба в Лига Европа я правят фаворит за тази конфронтация.

Приблизителни състави:

Олимпиакос: Вацлик - Сисе, Сократис, Манолас - Лала, М'Вила, Камара, Рябчук - Масурас, Соарес, Ониекуру.

Аталанта: Мусо - Толой, Демирал, Джимсими - Запакоста, Фройлер, Де Рун, Купмайнерс, Михаиле - Малиновски, Бога.

Няма да играят: Родригес - Паломино, Сапата, Мюриел, Миранчук.

Под въпрос: Кунде – Иличич.

Прогноза: Олимпиакос – Аталанта 1:1

 

Брага – Шериф

Шериф отново успя да изненада футболна Европа и сътвори още една сензация в първия мач. Въпреки кадровите загуби през януари, Юри Вернидуб  намери заместници за тях и събра отново боеспособен отбор, който заслужено победи у дома с резултат 2:0.

Този резултат и играта на отбора позволяват на "жълто-черните" да разчитат на крайния успех и преминаване в следващия кръг.

Приблизителни състави:

Брага: Матеус - Лейте, Оливейра, Тормена - Коуту, Кастро, Мусрати, Гомеш - Орта, Медейрос - Оливейра.

Шериф: Атанасиадис - Евангелу, Раделич, Дуланто - Бруно, Адо, Тил, Жулиен - Траоре, Яхшибоев, Янсане.

Няма да играят: Минейро, Сикейра - ...

Прогноза: Брага – Шериф 2:1

 

Реал Бетис – Зенит

Резултатът в първата среща, както и играта на двата отбора предопределят победителя в срещата. Съперниците сътвориха едно лудо първо полувреме, през което видяхме пет гола. Бетис поведе с два гола, Зенит изравни, но испанците отново вкараха, След почивката страстите се успокоиха, а играта стана по-монотонна, което напълно устройваше андалусците.

Добрата новина за Зенит е, че тимът нямаше мач през уикенда, но дали това ще е достатъчно да бъде обърнат резултатът? Нашата прогноза е, че това няма да бъде съществен фактор и по-класният Реал Бетис ще вземе своето.

Приблизителни състави:

Реал Батис: Силва – Морено, Гонзалес, Пежела, Руибал- Гуардадо, Родригес – Хуанми, Фекир, Хоакин – Хосе

Зенит: Кержаков – Караваев, Чистяков, Ракитцки, Сантос – Малком, Бариос, Вендел, Клаудиньо – Кузяев - Дзюба

Няма да играят: Монтоя, Миранда – Крисчук

Прогноза: Реал Бетис – Зенит 2:1

 

НаполиБарселона

Първата среща между двата отбора завърши при резултат 1:1, но нека не се лъжем – каталунците надиграха своя съперник и изпуснаха няколко шанса за гол. Впрочем, именно слабата реализация  е основният проблем за Барселона през сезона.

Двата тима влизат в двубоя с различно настроение. Каталунците като гости победиха Валенсия с 4:1 през уикенда, като новото попълнение Пиер-Емерик Обамеянг оформи хеттрик и стана първият играч, отбелязал три гола в един мач в първенствата на Бундеслигата, Висшата лига и Примера. Наполи от своя страна направи 1:1 на гости на аутсайдера Каляри и продължава борбата за Скудетото.

Гостите са лек фаворит в срещата. Ако Барселона играе така, както в първия двубой, а Обамеянг "не забрави" да вкарва, неаполитанците ще имат огромни проблеми.

Приблизителни състави:

Наполи: Мерет – Руи, Кулибали, Рахманди, Заноли – Руиз, Деме – Инсине, Зелински, Елмаз – Осимен.

Барселона: Тер Щеген – Дест, Араухо, Пике, Алба – Педри, Де Йонг, Гонзалес – Дембеле, Обамеянг, Торес,

Няма да играят: Политано, Лозано, Лоботка, Таунзебе – Умтити, Фати, Роберто, Балде, Гарсия.

Прогноза: Наполи – Барселона 1:2

 

Лацио - Порто

Лацио подхожда към реванша срещу Порто от по-слаба позиция. Римляните загубиха в Португалия с резултат 2:1 и сега със сигурност трябва да спечелят у дома.

Отборът на Маурицио Сари има и кадрови проблеми: участието на Педро е под въпрос, Чиро Имобиле не се е възстановил напълно, контузените Франческо Ачерби, Мануел Лазари, Жан-Даниел Акпа-Акпро и дисквалифицираният Матиа Закани определено няма да играят.

Порто пък е в добра форма и изглежда като фаворит на реванша. "Драконите" продължават впечатляващата си поредица от 14 мача, като спечелиха 13 от тях и завършиха само един равен. За последно "бяло-сините" загубиха само преди три месеца. Освен това Серхио Консейсао разполага с почти всички играчи, а в лазарета е само защитникът Манафа.

Приблизителни състави:

Лацио: Стракоша - Марушич, Фелипе, Патрик, Хисай - Милинкович-Савич, Лейва, Алберто - Андерсън, Имобиле, Кабрал.

Порто: Коста - Марио, Мбемба, Пепе, Сануси - Отавио, Урибе, Витиня, Акино - Мартинес, Виейра.

Няма да играят: Ачерби, Лазари, Акпро, Закани (наказан) - Манафа.

Под въпрос: Педро – …

Прогноза: Лацио – Порто 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
777