Виляреал няма да допусне изненада срещу Леверкузен


А. Павлов

Виляреал няма да допусне изненада срещу Леверкузен

Виляреал - Леверкузен
Стадион: "Естадио Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 17.03.2011 г.
Час: 22:05
Съдия: Бьорн Куйперс (Холандия)


Виляреал посреща Леверкузен в мач реванш от 1/8 финалите на Лига Европа. В първия двубой жълтата подводница спечели с 2:3, след като Нилмар се разписа в последната минута от мача, и така испанският тим се превърна във фаворит за класиране на 1/4 финалите в турнира. Това обаче не означава, че гостите ще се предадат без бой. Напротив, те ще сторят всичко по силите си, за да отстранят своя противник.

Трябва да признаем, че възпитаниците на Юп Хайнкес имат потенциала да се справят с тази задача. Отборът играе качествен футбол, в който личат много игрови достойнства. Логично резултатите на тима са много добри. Леверкузенци се намират на втора позиция в Бундеслигата, като имат 52 точки на своята сметка. Те са се запътили уверено към участие в Шампионската лига, което няма да бъде никак незаслужено. Това се видя и в последния шампионатен двубой, в който аспирините победиха Майнц с 0:1. Туй бе деветата победа за отбора от 13 визити в първенството, което е едно страхотно постижение. Тук трябва задължително да отбележим и факта, че аспирините имат едва една загуба като гост във всички турнири през сезона.

Именно от тази гледна точка може да се вярва, че Леверкузен има сили да бие Виляреал на "Естадио Ел Мадригал". Испанският отбор обаче играе много силно у дома и това се потвърждава от резултатите. Дотук в Примера момчетата на Хуан Карлос Гаридо са регистрирали 11 успеха от 15 домакинства, а в Лига Европа засега те са безпогрешни - пет победи от пет срещи. Вярно е, че през уикенда Виляреал стъпи накриво срещу Спортинг Хихон (1:1), но въпреки това в тима могат да бъдат спокойни, тъй като запазват четвъртото си място в Ла Лига. Жълтата подводница води с цели осем пункта пред петия Еспаньол и вече се доближи на само три от третата Валенсия.

И за да завършим анализа около ситуацията в двата стана, ще хвърлим поглед върху кадровите проблеми, които изпитват Виляреал и Леверкузен в момента. Домакините няма да могат да разчитат на контузените Анхел Лопес, Маркош Сена и Сисиньо, докато гостите ще бъдат без Мануел Фридрих и Транкило Барнета, които са с травми, както и на наказания Артуро Видал.

В края на нашия материал, както обикновено, идва време за даването на прогноза. Това начинание не изглежда особено тежко, защото е малко вероятно Виляреал да проиграе стабилната си преднина от първия двубой, така че не бихте сгрешили, ако се доверите на хикса.

Последни 5 изиграни срещи:

Виляреал:

27 февруари Расинг Сантандер - Виляреал 2:2 (Примера дивисион)
02 март Виляреал - Еркулес 1:0 (Примера дивисион)
05 март Атлетико - Виляреал 3:1 (Примера дивисион)
10 март Леверкузен - Виляреал 2:3 (Лига Европа)
13 март Виляреал - Спортинг Хихон 1:1 (Примера дивисион)

Леверкузен:

24 февруари Леверкузен - Металист 2:0 (Лига Европа)
27 февруари Вердер - Леверкузен 2:2 (Бундеслига)
05 март Леверкузен - Волфсбург 3:0 (Бундеслига)
10 март Леверкузен - Виляреал 2:3 (Лига Европа)
13 март Майнц - Леверкузен 0:1 (Бундеслига)


Досегашни срещи:

Виляреал - Леверкузен

1 мач
1 победа за Виляреал
0 равенства
0 победи за Леверкузен
Голова разлика: 3:2 за Виляреал


Коефициенти от bet365:

Виляреал - 2.05
Равен - 3.50
Леверкузен - 3.40

Коефициенти от Offsidebet:
Виляреал - 2.10
Равен - 3.35
Леверкузен - 3.35

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166