Зенит ще победи Твенте, но ще отпадне от борбата


Н. Гавазов

Зенит ще победи Твенте, но ще отпадне от борбата

Зенит - Твенте
Стадион: "Петровски", Санкт Петербург
Дата: 17.03.2011
Час: 20:00
Съдия: Йонас Ериксон (Швеция)


Зенит получи три гола при гостуването си на Твенте, а не успя да вкара нито един и в реванша от осминафиналите на Лига Европа ще има трудната задача да накара своите фенове да повярват, че понякога се случват наистина големи чудеса. Според много от специалистите, загубата с такъв резултат е напълно незаслужена, но както всички знаем, във футбола се броят головете и в това отношение холандците пристигат в Санкт Петербург със самочувствието на фаворити.

В първенството на Русия, което стартира през уикенда, в първия кръг Зенит победи с 1:0 като гост Терек Грозни с гол на Лазович в 14-та минута, след което, уверените в своята непогрешимост шампиони намалиха темпото и просто доиграха мача. Очевидно е, че хората на Спалети ще се опитат да защитят титлата си, но след трите гола на Твенте и шансовете на Терек да отбележи гол правят мита за силната отбра несъстоятелен.

В първенството на Холандия Твенте продължи с победния си ход - този път срещу отбора на Венло, но тази победа дойде много трудно срещу аутсайдера, който поведе още в 3-та минута на двубоя. Брама изравни в 30-та минута, но зрителите трябваше да изчакат почти час, за да се порадват на победния гол на Джон. В класирането Твенте е втори с 57 точки и изостава от лидера ПСВ само с една точка., което го прави основен конкурент за титлата.

Едва ли някой е в състояние да каже как ще завърши двубоя между Зенит и Твенте. Холандците показаха отлична организация в първия мач и заслужено победиха своя противник. От своя страна защитата на Зенит често допуска грешки когато е подложена на силен натиск, а основен проблем в мача срещу Твенте оказва взаимодействието с нападателите. Най-вероятно Зенит ще победи с един гол разлика, но в крайна сметка ще отпадне от борбата.

Прогноза за: Зенит - Твенте 2:1


Последни 5 изиграни срещи:

Зенит:

24 февруари Зенит - Йънг Бойс 3:1 (Лига Европа)
01 март Анжи Махачкала - Зенит 2:3 (Купа на Русия)
06 март Зенит - ЦСКА Москва 1:0 (Суперкупа на Русия)
10 март Твенте - Зенит 3:0 (Лига Европа)
13 март Терек - Зенит 0:1 (Висша лига)

Твенте:

27 февруари АЗ Алкмаар - Твенте 2:1 (Ередивизие)
02 март Твенте - Утрехт 1:0 (Купа на Холандия)
05 март Твенте - НАК Бреда 2:0 (Ередивизие)
10 март Твенте - Зенит 3:0 (Лига Европа)
13 март Твенте - ВВВ Венло 2:1 (Ередивизие)


Досегашни срещи:

Зенит - Твенте

1 мач
0 победи за Зенит
0 равенства
1 победа за Твенте
Голова Разлика: 3:0 за Твенте


Коефициенти от bet365:
Зенит - 1.57
Равен - 4.00
Твенте - 5.50

Коефициенти от Offsidebet:
Зенит - 1.56
Равен - 3.90
Твенте - 5.75

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
128