Брага ще се поздрави с още една победа над Лудогорец


FUTBOL-TV

Брага ще се поздрави с още една победа над Лудогорец

Спортинг Брага - Лудогорец
Стадион: "Ещадио Мунисипал де Брага"
Дата: 04.11.2021г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Глен Ниберг (Швеция)


Лудогорец гостува на Брага в среща от груповата фаза на Лига Европа. Българските шампиони почти изгубиха шансове за излизане от групата, докато победата изглежда по-необходима на Брага, които са на втора позиция преди този мач. Освен това, в тима на Лудогорец има проблеми с контузени играчи. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 1.

Българският национал Антон Недялков очаквано не замина с Лудогорец за Португалия, където в четвъртък е четвъртият мач от груповата фаза на Лига Европа срещу Брага. Освен него аут от състава на шампионите са други двама основни играчи - Алекс Сантана и Жосуе Са, които са с контузии. Още няколко футболисти имат проблеми и до последно ще се решава тяхното участие в мача.

С Лудогорец тръгна испанският нападател Ихинио Марин. Той обаче няма картотека за Европа, но Станислав Генчев е взел решение да го вземе, за да тренира с отбора преди мача с Локо Пд в неделя. Лудогорец ще се прибере в България чак в петък вечер и ще има цели две тренировки извън мача.

По традиция с групата пътува и третият вратар Дамян Христов, който вече е част и от младежкия национален отбор на България.

"В добро настроение е отборът. Отиваме да играем красив футбол. Знаем, че ни чака тежък мач. Не трябва да забравяме, че сме без пет от основните футболисти. Трябва да направим един хубав мач. Имаме контузени - Каули, Вандерсон, Жозуе Са, Сантана, Вердон. Някои от най-важните футболисти ги няма“, каза техническият директор на Лудогорец Козмин Моци.

Думите му бяха подкрепени от треньора Станислав Генчев. "Винаги има въпросителни около състава, тъй като имаме някои проблеми след мача с Берое – контузени футболисти, които напуснаха принудително. Има някои, които до последно ще се двоумим дали да ги пускаме или не, тъй като здравословното им състояние не е добро. Това са известни проблеми. Когато си играл срещу подобен отбор, вторият мач би трябвало да е по-лесен, поне за футболистите, защото знаят какво ги очаква. Аз не очаквам в никакъв случай утре да бъде лесен мачът. Просто идеята ни трябва да е ясна“, обяви треньорът на разградчани.

Брага се стяга за уникален рекорд в историята си днес в домакинството на Портимонензе. Съперникът на Лудогорец има възможността да запише пета поредна суха мрежа, нещо невиждано до този момент.

Тимът загуби доста точки в началото на първенството именно заради слабата си игра в защита, но сега това е минало.

"Желязната завеса" на Брага се видя ясно и в Разград, където гостите си тръгнаха със суха мрежа и три точки. Формата на "червено-белите" е убийствена в последно време. В последните си 5 мача те записаха три победи и два равни.

Освен това се смята, че Портимонензе е един от най-удобните им съперници в първенството. Гостите успяха да стигнат само до две равенства в последните 5 двубоя между тях. Останалите бяха спечелени категорично от Брага.

 

ПРОГНОЗА: БРАГА - ЛУДОГОРЕЦ 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
556