Брага ще си тръгне с трите точки от Разград


FUTBOL-TV

Брага ще си тръгне с трите точки от Разград

Лудогорец - Брага
Стадион: "Хювефарма арена", Разград
Дата: 21.10.2021г.
Час: 19:45 ч.
Съдия: Кристо Тохвер (Естония)


Лудогорец приема Брага на своя стадион в Разград в третия си двубой от груповата фаза на Лига Европа. Гостите влизат в мача като фаворити, но от Лудогорец ще направят всичко възможно да спечелят нещо от този мач. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

Лекарският щаб на Лудогорец ще успее да вдигне на крака централния защитник Игор Палстун и левия бек Шакил Пинас за домакинството на Брага в четвъртък. През този сезон Пинас, който е алтернатива на Антон Недялков, има 8 мача вefbet Лига. Наред с това 23-годишният краен бранител участва и в двата мача на Лудогорец в група F на Лига Европа.

Със сигурност аут за сблъсъка срещу Брага в четвъртък е наказаният бразилец Сисиньо, както и контузените му сънародници Вандерсон и Каули. С травма е и таранът Ихинио Марин. Лудогорец обаче разполага с дълга резервна скамейка и това не е чак такъв проблем.

Под сериозен въпрос е и участието на Антон Недялков. През този сезон Недялков е изиграл само два мача в родния шампионат. 28-годишният краен защитник има на сметката си и 9 двубоя в евротурнирите - 8 в квалификациите на Шампионската лига и 1 в Лига Европа. Причината са контузиите, които го мъчат в последно време.

Съперникът на Лудогорец в Лига Европа – Брага, кацна във Варна късно вечерта във вторник. Желанието на португалския клуб бе да пристигне по-рано у нас, за да може да се аклиматизира.

Треньорът Карлос Карвахал ще може да разчита на всичко най-добро, с което разполага. Единственият отсъстващ е нападателят Алваро Джало, който по-скоро играе за Б отбора. Брага пристигна в България с 24 футболисти.

В Лудогорец има играчи доста играчи, които са се изправяли срещу Спортинг Брага. Трима футболисти – Жосуе Са, Клод Гонсалвеш и Мануел Кафумана Шоу са играли срещу "войните от мината“ и в Примейра лигата, и за Купата на Португалия. Всички са с отрицателен баланс, но с най-добри спомени от Брага е Жосуе Са.

Футболистът, за когото португалските медии обявиха, че е доста опасен за защитата на съперника, е играл 7 мача срещу "войните от мината“, като има една победа. Тя датира от сезон 2016/17, а именно Са открива резултата при успеха на неговия Витория Гимараеш с 2:1 като гост.

Има и трима футболисти от настоящия тим на Лудогорец, които са играли срещу Брага в Лига Европа. Става дума за Георги Терзиев, Игор Пластун и Сисиньо. Украинецът и бразилецът излязоха и в двете срещи – 2:0 за "орлите“ в Брага и 1:1 в Разград, докато Терзиев игра само във втория двубой. И понастоящем в тима на Лудогорец е Вандерсон, но той е с тежка контузия и не е картотекиран за мачовете от груповата фаза на Лига Европа.

 

ПРОГНОЗА: ЛУДОГОРЕЦ - БРАГА 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
503