Трима от Лион могат да не играят срещу Рейнджърс


Н. Гавазов

Трима от Лион могат да не играят срещу Рейнджърс

Трима футболисти на Лион - бразилците Бруно Гимараеш, Лукас Пакета и Тино Кадевере от Зимбабве - могат да бъдат изключени от мача от 1 -ви кръг на груповата фаза на Лига Европа като гост срещу Рейнджърс. Това съобщава L'Equipe.

Както отбелязва източникът, факт е, че и тримата играчи се завърнаха от своите национални отбори, които от своя страна са включени в "червения списък“ в Шотландия. Съответно играчите ще трябва да преминат през 10-дневна карантина преди мача, което в реалностите на сегашния стегнат график на клубовете е практически невъзможно.

Въпреки че шотландското правителство вече посочи, че на тримата гореспоменати играчи на Лион ще бъде отказано влизане в страната за пътуването им до Глазгоу в средата на седмицата, тъй като властите на Обединеното кралство считат Бразилия и Зимбабве за страни от червен списък по отношение на риск от разпространение на COVID-19, клубът се обърна към УЕФА, за да намери решение и отговор от ръководния орган на европейския футбол се очаква в следващите няколко часа.

Лион планира да пристигне в Шотландия с чартърен полет и да отседне в хотел, резервиран само за тима.

  Сподели
210