Виляреал - Наполи: Надлъгването продължава


Н. Гавазов

Виляреал - Наполи: Надлъгването продължава

Виляреал - Наполи
Стадион: "Ел Мадригал", Виляреал
Дата: 24.02.2011
Час: 22:05
Съдия: Джюнеит Чакър (Турция)


Очакванията от първата 16-финална среща от турнира Лига Европа между Наполи и Виляреал бяха много големи, но двата отбора така и не оправдаха надеждите на любителите на футбола за много голове. Имаше някои добри изпълнения, но общо взето играчите бяха много внимателни в защитен план, а нападателите и на двата тима останаха изолирани от футболистите зад тях и по този начин се получи закономерното 0:0. При всички положения, развръзката, каквато и да е тя ще се получи в реванша.

През по-голямата част от сезона в Примера Виляреал се намираше на трето място в класирането - непосредствено зад двата гранда Реал и Барселона. Февруари месец се оказа обаче не толкова добър за хората на Гаридо, които от трите си мача взеха само една точка и закономерно бяха изпреварени от конкурента си Валенсия. „Жълтата подводница" допусна и първата си домакинска загуба през сезона и то го направи срещу борещия се за своето оцеляване Леванте, а през изминалия уикенд Виляреал не успя са победи у дома си и последния в класирането Малага.

Очевидно е, че испанците ще се опитат да се класират сред първите четири отбора в испанското първенство, с което ще си осигурят догодина участие в Шампионска лига, но в същото време амбициите са и за добро представяне в Лига Европа.

„Имаме големи надежди за добро представяне в турнира и ако в четвъртък Наполи ни отстрани, това ще бъде за нас огромно разочарование", заяви полузащитника на Виляреал Кани.

„Равенството 0:0 е много добър резултат, но равенство с голове щеше да е още по-добре. Реванша ще бъде много труден, защото срещу нас имаме един наистина много силен отбор", допълва 29-годишния футболист.

 

Наполи е един от най-стабилно представящите се и балансирани отбори в Серия А. С честото използване на тактическата постройка 3-4-3 „партенопеите" показват един привлекателен и атакуващ футбол, който носи удовлетворение и на неутралния зрител. За разлика от противника си в четвъртък вечер, неаполитанци постигнаха три победи в последните си три срещи, в които не допуснаха нито един гол и отбелязаха пет попадения. В момента хората на Мадзари се намират на второ място във вътрешното първенство - на три точки зад лидера Милан, на когото ще гостуват в понеделник в мач, който е част от 27 кръг на Серия А и който ще даде отговор на въпроса дали Наполи е в състояние да се бори за титлата.

Същевременно, италианците са с твърдото намерение да продължат в следващия етап на Лига Европа. За това заяви лично президента на клуба Аурелио Де Лаурентис.

„В момента не мислим за мача с Милан, а за този в Испания с Виляреал. Очаква ни една голяма среща. Добре е, че те не отбелязаха гол на „Сан Паоло", но ние ще се опитаме да го направим сега. Целта ни е да продължим напред.


За Виляреал отпаднаха полузащитника Маркос Сена, както и Анхел Лопес, който лекува дълговременна травма. Наказан за един мач е централният защитник Марчена и твърде вероятно е той да бъде заместен от Гонсало. Схемата на игра, която ще използва Гаридо ще бъде най-вероятно 4-1-2-3 с Нилмар, Рубен и Роси в атака.


Наполи също има своите проблеми в кадрово отношение. От групата за мача отпаднаха Витале и Грава, които са контузени, както и наказания Ароника. Най-вероятно на мястото на последния ще видим Кампаняро. В опорната зона Йебда е титуляр, не е ясно дали Пациенца ще започне мача или Гаргано - решението ще бъде изцяло личен избор на наставника Мадзари. Схемата на която ще заложи италианският специалист ще бъде 3-4-3 или по-вероятно 3-2-2-3.


Отново очакванията са големи - все пак един срещу друг излизат отбори, които са в челото на шампионатите на Италия и Испания. Виляреал си остава един много силен домакин, въпреки последните негативни резултати на тима. От друга страна, Наполи притежава голяма нападателна мощ, но понякога „партенопеите" изпитват известни проблеми в защита, особено в мачовете извън Неапол. Фаворит в тази среща обаче не може да има, въпреки че с леко предимство е гостуващия отбор. Твърде вероятно е да се получи идентичен мач с този в Италия, когато двата тима се надлъгваха през цялото време и тогава ще станем свидетели на продължения. Но при всички положения не бива да разчитаме само на един знак в нашите залози, а според мен „X" е задължителен.

Прогноза за: Виляреал - Наполи 0:1


Последни 5 изиграни срещи:

Виляреал:

30 януари Еспаньол - Виляреал 0:1 (Примера)
05 февруари Виляреал - Леванте 0:1 (Примера)
13 февруари Депортиво Ла Коруня - Виляреал 1:0 (Примера)
17 февруари Наполи - Виляреал 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Виляреал - Малага 1:1 (Примера)

Наполи:

02 февруари Киево - Наполи 2:0 (Серия А)
06 февруари Наполи - Чезена 2:0 (Серия А)
12 февруари Рома - Наполи 0:2 (Серия А)
17 февруари Наполи - Виляреал 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Наполи - Катаня 1:0 (Серия А)


Досегашни срещи:

Виляреал - Наполи

1 мач
0 победи за Виляреал
1 равенство
0 победи за Наполи
Голова Разлика: 0:0


Коефициенти от bet365:
Виляреал - 1.80
Равен - 3.50
Наполи - 4.50

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
137