Гражданите ще насочат вниманието си към спечелване на Лига Европа


Т. Михайлов

Гражданите ще насочат вниманието си към спечелване на Лига Европа

Манчестър Сити - Арис
Стадион: "Сити ъф Манчестър", Манчестър
Дата: 24.02.2011
Час: 22:05
Съдия: Павел Краловец (Чехия)


Манчестър Сити се изправя срещу Арис в среща-реванш от 1/16-финалите на Лига Европа. Първият двубой в Солун завърши 0:0, което остави интригата за “Ийстлендс”. Възможно ли е да се стигне до изненада?

Сити се бори за трофеи на три фронта. Тимът на Роберто Манчини трудно ще стигне до титлата във Висшата лига, но остават ФА Къп и Лига Европа. “Гражданите” нямат отличие от 34 години и ще се опитат да спечелят нещо през този наглед силен за тях сезон. На “Йистлендс” “небесносините” имат само една загуба в Европа от 2003 година, когато се преместиха на новия си стадион. Поражението дойде от Мидтиланд.

Арис запази невероятната традиция да не е губил 40 години пред своя публика, но гостуването в Англия ще е далеч по-тежко за гърците. За тях това е 50-ти мач в европейските турнири като за пръв път те могат да достигнат до 1/8-финал. Тази година “боговете на войната” имат две победи от 5 мача като гост. В Гърция Арис е девети като в неделя записа равенство 0:0 с Атромитос. Отбелязването на голвое остава големият проблем на “жълто-черните”.

Шей Гивън със сигурност пропуска мача поради контузия в рамото. Майка Ричардс, Найджъл Де Йонг и Джеймс Милнър са с различни травми, които ги вадят от срещата. Шон-Райт Филипс е под въпрос с болки в гърба, които му попречиха да играе срещу Нотс Каунти през уикенда.

Гърците нямат особени проблеми със състава. Серхио Коке и бившият играч на Ман Сити Нери Кастийо получиха почивка в неделя и ще са свежи за важния мач.

Манчестър Сити е фаворит в двубоя като момчетата на Роберто Манчини едва ли ще изпуснат шанса да стигнат до 1/8-финала. “Гражданите” са големият фаворит в надпреварата през този сезон като ще опитат да изпозлват наученото тук за битките в Шампионската лига, които най-вероятно ще ги очакват през следващия сезон.

Последни 5 изиграни срещи:

Манчестър Сити:

02 февруари Бирмингам - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
05 февруари Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)
15 февруари Арис - Манчестър Сити 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Манчестър Сити - Нотс Каунти 5:0 (ФА Къп)

Арис:

30 януари Арис - ПАОК 0:0 (Суперлига)
05 февруари АЕК - Арис 1:2 (Суперлига)
12 февруари Арис - Олимпиакос 1:2 (Суперлига)
15 февруари Арис - Манчестър Сити 0:0 (Лига Европа)
20 февруари Атромитос - Арис 0:0 (Суперлига)


Досегашни срещи:

Манчестър Сити - Арис

1 мач
0 победи за Манчестър Сити
1 равенство
0 победи за Арис
Голова Разлика: 0:0


Коефициенти от bet365:
Манчестър Сити - 1.20
Равен - 6.00
Арис - 15.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
402