Сити ще наруши 40-годишна традиция


Т. Михайлов

Сити ще наруши 40-годишна традиция

Арис - Манчестър Сити
Стадион: "Клеантис Викелидис", Солун
Дата: 15.02.2011
Час: 19:00
Съдия: Алберто Ундиано Майенко (Испания)


Манчестър Сити гостува на Арис Солун в първи 1/16-финал в турнира Лига Европа. На пръв поглед “гражданите” изглеждат като фаворит за достигане до следващата фаза, но гърците са способни на всякакви изненади.

Арис е един от най-силните домакини в Европа като има 24 мача без загуба на “Клеантис Викелидис”. Това са 40 години без поражение за момчетата на бога на войната. В груповата фаза гърците бяха в трудна компания. Никой не им даваше особени шансове с тимове като Атлетико Мадрид, Байер Леверкузен и Розенборг. В тази група Арис постигна 3 победи, две от които над носителя на трофея Атлетико Мадрид. В Суперлигата нещата не са толкова добри за “жълто-черните”. Те са 8-ми на 29 точки от лидера Олимпиакос, който ги би с 2:1 в събота.

Манчестър Сити влиза в двубоя след загуба от градския съперник Юнайтед с 1:2. “Гражданите” се разделиха с мечтите си за титлата, но момчетата на Роберто Манчини не играха никак лошо на “Олд Трафорд” и поставиха под голямо напрежение именития си съперник. Новото попълнение Един Джеко направи чудесно впечатление в дербито, вкарвайки гол. В Лига Европа Сити бе в група с Ювентус, Лех и Ред Бул и не срещна особени трудности при преодоляването й.

В състава на Арис няма проблеми с контузени и най-вероятно в игра ще видим подобен състав като този, който победи Розенборг с 2:0. През януари тима напуснаха Хавито, Тони Калво и Мехди Нафти.

Адам Джонсън със сигурност ще пропусне мача в Гърция. Той е единственият голям отсъстващ за “гражданите”. Найджъл Де Йонг е под лека въпросителна. Марио Балотели вероятно ще бъде на пейката и ще се появи на даден етап от срещата.

Много е възможно Манчестър Сити да пренебрегне Лига Европа за сметка на преследване на място в Шампионската лига през следващия сезон. Въпреки това класата на англичаните е много по-голяма от тази на балканския им опонент, а и възможност да сложат край на феноменалния рекорд на Арис ще го изкуши да търсят победата. Равенството също предлага добър коефициент за хората, които залагат на традицията.

Последни 5 изиграни срещи:

Арис:

16 януари Арис - Паниониос 0:2 (Суперлига)
23 януари Ерготелис - Арис 0:0 (Суперлига)
30 януари Арис - ПАОК 0:0 (Суперлига)
05 февруари АЕК - Арис 1:2 (Суперлига)
12 февруари Арис - Олимпиакос 1:2 (Суперлига)

Манчестър Сити:

22 януари Астън Вила - Манчестър Сити 1:0 (Висша лига)
30 януари Нотс Каунти - Манчестър Сити 1:1 (ФА Къп)
02 февруари Бирмингам - Манчестър Сити 2:2 (Висша лига)
05 февруари Манчестър Сити - Уест Бромич 3:0 (Висша лига)
12 февруари Манчестър Юнайтед - Манчестър Сити 2:1 (Висша лига)


Досегашни срещи:

Арис - Манчестър Сити

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
Арис - 5.50
Равен - 3.75
Манчестър Сити - 1.61

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
243