Ман Юнайтед на финал и след загуба от Рома (видео)


И. Ангелов

Ман Юнайтед на финал и след загуба от Рома (видео)

Рома прие Манчестър Юнайтед във втората полуфинална среща от Лига Европа. След като миналата седмица "червените дяволи" свършиха работата си с 6:2, днес Оле Гунар Солскяер отслаби състава си и загуби с 3:2, като с общ резултат 8:5 англичаните стават третия отбор от Висшата лига в европейските финали. След Манчестър Сити и Челси в Шампионска лига, Виляреал от Ла Лига е последният финалист след равенството днес с Арсенал и победата в първия кръг.

Рома започна много агресивно срещата и Давид Де Хеа трябваше да спасява вратата си на няколко пъти. Вратарят рано се оформи като Играч на мача с важни спасявания, като в края на мача към него бяха отправени над 20 удара, 13 точни.

В 39-ата минута обаче при една контра Фред изведе Кавани на дъгата и той простреля Миранте със силен шут за 1:0. Това накара Солскяер на почивката да отслаби още отбора си с Уилямс и Телес на местата на Бисака и Шоу. 

Така в 57-ата минута подаване на втора греда бе засечено от Педро успоредно и Джеко от близо вкара за 1:1. 2 минути след това Фред загуби топката на опасно място и Кристанте матира Де Хеа с добър удар в далечния ъгъл за обрат и 2:1 за Рома.

В 68-ата минута Бруно центрира перфектно за Кавани и с глава той оформи 2:2. Последва нова порция от агресивни атаки по Де Хеа, спряни по чудо от него, но в 83-ата минута Сантон центрира на далечната греда и Залевски засече в Телес и през краката на Де Хеа за 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
365