Арсенал разби Прага за 10 минути (видео)


И. Ангелов

Арсенал разби Прага за 10 минути (видео)

Славия Прага прие Арсенал във втората среща от четвърт-финалната фаза на Лига Европа. Днес на стадион "Синобо" гостите спечелиха категорично с 4:0 и след равенството миналата седмица 1:1 те продължават към полуфиналите на второто по значение състезание в Европа.

Арсенал поведе в 14-ата минута чрез Смит-Роу с първата атака на гостите, като Сака напредна и стреля фалцово, преди вратарят да избие в гредата. От там топката попадна в Смит-Роу и той вкара от близо, но след дълга ВАР проверка този гол бе отменен поради засада в 17-ата минута. 

Моментално обаче в 18-ата минута  Арсенал поведе с 1:0 когато Смит-Роу не намери път за изстрел, изведе Пепе, той напредна и копна топката над Колар за гола. В следващата минута при контра Сака спечели дузпа и Лаказет вкара за 2:0 от бялата точка.

В 24-ата минута и Сака се разписа за 3:0 като той бе изведен от Чембърс и спринтира по дясното крило преди да навлезе на левия си крак и да стреля в долния десен ъгъл. 

На почивката Прага направи 4 смени, но това не помогна особено във второто полувреме. В 77-ата минута при контра на гостите Сака намери Пепе от дясно и той асистира на Лаказет за 4:0. 

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
348