Рома ще спре напора на Аякс


Н. Гавазов

Рома ще спре напора на Аякс

Рома - Аякс

Стадион: "Олимпико", Рим

Дата: 15.04.2021 г.

Час: 22:00 ч.

Съдия: Антъни Тейлър (Англия)

Рома ще посрещне Аякс в мач-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. Първата среща завърши с изненадващия резултат 2:1 за "вълците". Изненадващ, с оглед на това, че букмейкърите даваха категорично предимство на нидерландците. Освен това домакините отправиха десет удара към вратата на римляните, но вкараха само един гол. А всичко започна отлично за Аякс, който поведе чрез гол на Дейви Клаасен, а след това получи право на дузпа, която Душан Тадич пропиля. Точните удари на Лоренцо Пелегрини и Роджър Ибанес хвърлиха в шок домакините, а също така ги поставиха в трудна ситуация, която обаче не е безнадеждна, защото Рома не е отбор, който може да се похвали със стабилна защита.

След тази среща двата тима изиграха по един мач от вътрешните си първенства. "Вълците" надвиха Болоня с 1:0 и се утвърдиха на седмото място, но с минимални шансове за попадане в топ 4, тъй като разликата от четвъртия е седем точки. Аякс от своя страна се справи със същия резултат с Валвийк и продължава да оглавява класирането на Ередивизе, изпреварвайки втория ПСВ с 11 точки.

Кумбула и  Дзаньоло са контузени и няма да играят за домакините, а Бруно Перес е наказан. Спинацола е с лека травма и вместо него ще играе Калафори. Смолинг тренира, но срещата идва рано за англичанина. Гостите са без контузените Мазрауи, Стекеленбург и Блинд, а Онана е наказан. Алер пък няма право да участва в турнира.

Аякс е силен по отношение на нападателната игра и това оставя жива интригата в конфронтацията. Вероятно нидерландците няма да променят своя стил и ще атакуват от самото начало. На по-смелите почитатели на залозите ще препоръчаме да заложат на победа на Аякс и това няма да е кой знае каква изненада. От друга страна Пауло Фонсека е достатъчно опитен специалист, за да успее да мотивира играчите си и така да ги подреди, че да спре устрема на гостите.

"Най-важното е момчетата да бъдат максимално концентрирани, особено по отношение на отбранителната игра", заяви Фонсека на пресконференция днес.

Прогноза: Рома - Аякс 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Аякс (Ерик тен Хаг)
 
Шерпен
   
Ренч
Тимбер
Мартинес
Талиафико
Клаасен
Алварес
Гравенберг
Антони
Тадич
Нерес
Джеко
Педро
Пелегрини
Калафиори
Диавара
Веретут
Карсдорп
Ибанес
Кристанте
Манчини
   
Лопес
 
Рома (Пауло Фонсека)

Обоснована прогноза: Рома - Аякс 1:1

  Сподели
385