Олимпиакос ще отстъпи на Арсенал и в Лондон


И. Ангелов

Олимпиакос ще отстъпи на Арсенал и в Лондон

Арсенал - Олимпиакос
Стадион: Емирейтс
Дата: 18.03.2021 г.
Час: 19:55 ч.

След като спечели комфортно с 3:1 в Гърция, трудно ще е да си представим, че Арсенал ще напусне Лига Европа в края на срещата си в четвъртък. Освен всичко преди срещата "артилерисите" спечелиха и локалното дерби с Тотнъм в неделя, което допълнително ще повлияе на увереността в позитивен план.

Миналият сезон Олимпиакос победи Арсенал в Лондон за да изхвърли тима от Лига Европа, но тук изглежда, че този сезон изходът от тази двойка мачове ще е в полза на англичаните. 

Откъм състави, Микел Артета постави капитана си Пиер-Емерик Обамеянг резерва в дербито с Тотнъм, като наказание по дисциплинарни причини. Габонецът дори не се появи като резерва, и не е ясно дали ще възвърне мястото си тук. Букайо Сака получи травма в бедрото в онзи мач и бе сменен на почивката, като сега е под въпрос.

При гостите контузени са Авраам Пападопулос и Рубен Семедо. Към тях под въпрос са добавени Ба и Вроусай. В последната среща полузащитникът Ян М'Вила изненадващо бе поставен в защита до бившия кадър на Арсенал Сократис. Поради горните проблеми именно в тази зона, това може да се повтори.

В 7 от последните 8 мача в Лига Европа Арсенал вкара поне по 3 гола на своите съперници. Англичаните спечелиха 8 от последните си 9 мача в състезанието. Олимпиакос получи поне по 2 гола във вратата си в последните 3 мача поред в Лига Европа.

Прогноза: Арсенал - Олимпиакос 2:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Олимпиакос (Педро Мартинс)
 
Са
   
Сократис
М'Вила
Лала
Реабчук
Бучалакис
Камара
Брума
Валбуена
Масурас
Ел-Араби
Лаказет
Вилиан
Роу
Пепе
Елнени
Партей
Тиърни
Белерин
Мари
Холдинг
   
Лено
 
Арсенал (Микел Артета)

Обоснована прогноза: Арсенал - Олимпиакос 2:0

  Сподели
292