Олимпиакос може да повтори Арсенал


И. Ангелов

Олимпиакос може да повтори Арсенал

Олимпиакос - Арсенал
Стадион: Георгиос Карайскасис
Дата: 11.03.2021 г.
Час: 22:00 ч.

Олимпиакос прогресира през ПСВ с общ резултат от 5:4 и отново се падна срещу Арсенал в Лига Европа. Миналата година именно гърците елиминираха "артилеристите" в състезанието, и двата тима не се различават драматично от тогава.

Арсенал успя да елиминира Бенфика с общ резултат 4:3, но го направи в последния възможен момент, след като Обамеянг вкара гол в 87-ата минута в последната среща на отборите за успеха с 3:2. Първия кръг с португалците се изигра именно на терена на Олимпиакос, където момчетата на Артета ще гостуват отново.

Откъм състави, при домакините контузени са Пападопулос и Семедо, докато Папастатопулос и Вроусай са поставени под въпрос. Сократис напусна Арсенал през януари за да заиграе в Олимпиакос, и сега ще срещне бившия си отбор.

Артета почти няма проблеми в състава си, като само Емил Смит Роу е поставен под въпрос. Очаква се някои от титулярните играчи на тима да получат и почивки.

Арсенал спечели 7 от последните си 8 мача в Лига Европа. В 6 от последните 7 англичаните вкараха поне по 3 гола на съперниците си. В последните 5 гостувания обаче "артилеристите" спечелиха само веднъж, а статистиката на Олимпиакос у дома е добра - в последните 6 домакинства тимът спечели 5 пъти и не загуби.

Прогноза: Олимпиакос - Арсенал 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Арсенал (Микел Артета)
 
Лено
   
Луиз
Габриел
Белерин
Тиърни
Партей
Джака
Пепе
Одегор
Сака
Обамеянг
Ел-Араби
Брума
Камара
Валбуена
М'Вила
Бучалакис
Реабчук
Лала
Ба
Папастатопулос
   
Са
 
Олимпиакос (Евангелос Маринакис)

Обоснована прогноза: Олимпиакос - Арсенал 1:0

  Сподели
263