Арсенал отстрани Бенфика в самия край (видео)


И. Ангелов

Арсенал отстрани Бенфика в самия край (видео)

Арсенал прие Бенфика във втория кръг от шеснайсетина финалите на Лига Европа. След като преди седмица двата тима се разделиха при 1:1, днес срещата вървеше при 2:2 до последните минути, когато всичко се реши с гол на Обамеянг, който изпрати "артилеристите" напред с крайното 3:2.

В 21-ата минута Обамеянг откри резултата днес като прехвърли Хелтон след чудесно подаване на Сака за 1:0. Преди почивката обаче гостите се върнаха до 1:1 чрез Диего Гонкалвеш, който изпълни перфектно пряк-свободен удар. 

В 50-ата минута след почивката Обамеянг вкара отново с прехвърлящ удар, но тук голът му бе отменен поради засада. Последва пълен обрат за 2:1 когато Рафа Силва се възползва от лоша игра на Себайос, който опита да върне към Лено, и нападателят взе топката и заобиколи Лено за удар на празна врата.

В 67-ата минута Вилиан от ляво намери Тиърни, който се освободи от човека си и матира Хелтон за 2:2. С този резултат обаче Бенфика продължаваше, и Обамеянг спаси своите в 88-ата минута, отново след подаване на Сака, този път на втора греда, и удар с глава за 3:2.

— ВИДЕО РЕПОРТАЖ ОТ МАЧА



  Сподели
273