ЦСКА ще запише първа победа в груповата фаза на Лига Европа


FUTBOL-TV

ЦСКА ще запише първа победа в груповата фаза на Лига Европа

ЧФР Клуж - ЦСКА
Стадион: "д-р Константин Радулеску", Клуж-Напока
Дата: 03.12.2020 г.
Час: 22:00 ч.
Съдия: Амаури Делеру (Франция)


ЦСКА гостува на Клуж в Румъния в среща от груповата фаза на турнира Лига Европа. Двубоят е от без значение за "армейците", които нямат шансове за излизане от групата, дори и при две последователни победи. Северните ни съседи могат на теория да се класират, но и това би било доста трудно. Преди броени дни Клуж уволни и треньора си, което със сигурност ще окаже влияние върху мача. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - 2.

В ЦСКА са надъхани за първи успех, макар той да не е от значение за класирането. Все пак при победа тимът ще прибере сериозна сума от УЕФА. Освен това всеки три точки ще помогнат на клубния коефициент за следващия сезон в евротурнирите.

Освен това в състава на Бруно Акрапович няма много проблеми с контузени или наказани футболисти. Дори защитникът на ЦСКА Пламен Гълъбов, който все още не е напълно възстановен замина с отбора за гостуването на ЧФР Клуж. Гълъбов се контузи миналата сряда преди мача срещу Йънг Бойс. След това той пътува до Белград, за да премине лечение при лечителката Мариана. Гълъбов пропусна последния мач на ЦСКА срещу новака ЦСКА 1948 (2:0). Сега обаче изглежда почти готов, но е по-вероятно да остане резерва. "Нямаме проблеми. Ако нищо не се промени до утре, ще мога да разполагам с всички играчи“, заяви Акрапович по темата.

"Ще играем с голямо желание да се покажем на едно добро ниво и да спечелим точки. Това винаги ни е цел. Съжалявам, че не е възможно нещо повече. Всеки един мач трябва да се играе с голямо желание. Искам да вземем трите точки. Нямам информация кой ще води ЧФР Клуж. Това е техен проблем. Не се занимаваме с проблемите на противника. Искаме да играем нашата игра и по този начин да спечелим. Знаем колко мачове изигра отборът в последно време. Нормално е някои играчи да са изморени. Ако правиш много промени, няма как да намериш най-добрата ти форма. Ще опитам да направя промяна на един или два поста, ако някои са много изморени. Искам винаги да излизаме с най-добрия състав. По всякакъв начин трябва да се опитаме да спечелим и пари, и точки. Не ми е поставена специална цел. Аз от себе си искам много и искам да оправдая доверието в мен", каза Акрапович.

ЧФР Клуж се раздели с треньора си Дан Петреску в началото на седмицата и все още няма нов наставник. Клубът от Трансилвания води разговори с няколко специалисти - Едуард Йорданеску (бивш треньор на ЦСКА), Адриан Муту, Василе Мириуца и Хорхе Коща.

Срещу ЦСКА "железничарите" ще бъдат водени от досегашния щаб на Петреску начело с Мариус Билашко. В следващите дни ще има и по-голяма яснота кой ще бъде постоянен треньор на ЧФР Клуж. Отборът записа пет загуби в последните си 6 мача във всички турнири. Билашко почти сигурно няма да прави сериозни промени в състава.

 

ПРОГНОЗА: ЧФР КЛУЖ - ЦСКА 0:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
530