Моуриньо: Исках да направя 11 смени на почивката


Н. Гавазов

Моуриньо: Исках да направя 11 смени на почивката

Мениджърът на Тотнъм Жозе Моуриньо призна, че е искал да направи 11 смени по време на почивката на загубения мач от Лига Европа срещу Антверпен.

Снощи шпорите бяха победени с 1: 0 в Белгия, показвайки абсолютно ужасен футбол и практически не създавайки опасни моменти пред чуждата врата. Моуриньо се опита да повлияе на играта със смени, но това не бе достатъчно.

"Бих искал да направя 11 смени! Не направих всичките пет само защото се опасявах от дългите 45 минути.

Само един човек е виновен за случилото се и това съм аз. Избирам играчите за стартовия състав. По време на почивката се опитах да подобря ситуацията, но усилията ми не бяха достатъчни. Трудно бе да обърна играта, предвид динамиката на първото полувреме.

И Антверпен се промени. През първото полувреме те оставяха много свободно пространство между линиите и ни бе лесно да ги накажем за това, но ние не го направихме. През второто полувреме добавихме, но те също започнаха да играят по различен начин и вече не ни оставиха място. Беше трудно. В крайна сметка Антверпен получи заслуженото. Спокоен съм за резултата - по-добрият отбор спечели, а по-лошият отбор загуби", заяви Моуриньо.

Жозе също така даде да се разбере, че някои от играчите, на които е позволил да играят в този мач, са загубили доверието му.

"Винаги съм обичал да мисля, че играчите заслужават шанс. Имаме голям отбор с куп добри играчи. Моята отговорност е да им дам шансове и те да вземат шанса си с две ръце и да поискат още. Тази вечер показа, че в бъдеще моят избор ще бъде много лек", добави португалецът.

  Сподели
128