ЦСКА ще стартира с равен в групите на Лига Европа


FUTBOL-TV

ЦСКА ще стартира с равен в групите на Лига Европа

ЦСКА - ЧФР Клуж
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 22.10.2020 г.
Час: 19:55 ч.
Съдия: Халил Умут Мелер (Турция)


ЦСКА приема шампиона на Румъния - ЧФР Клуж в първа среща и за двата тима от груповата фаза на Лига Европа. Двубоят се очертава сравнително равностоен, макар гостите да влизат като леки фаворити. Все пак прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Пламен Гълъбов на 90% отпада от състава на ЦСКА за първия мач от груповата фаза на Лига Европа срещу ЧФР Клуж. Защитникът и вчера не тренира на пълни обороти с основната група футболисти, а се готвеше на облекчен режим. Той получи удар в ребрата при гостуването на Етър (2:2), когато бе заменен от Тибо Вион. Именно французинът или Турицов ще са титуляри в четвъртък. Иван е възстановен напълно след дълго отсъствие заради травма, но няма игрова практика.

В защитата на ЦСКА има и втора въпросителна – кой да е партньор на Валентин Антов в центъра на отбраната. Това ще бъде Петър Занев или Юрген Матей. Шансовете повече клонят към българския капитан, тъй като холандецът не е в добра форма.

Георги Йомов почти сигурно ще се завърне в стартовия състав. Той получи почивка в предишния двубой на тима срещу Берое. Йомов игра за националния отбор и в трите мача, като дори се отчете с един гол. Сега на него ще се разчита да тормози защитата на северните ни съседи.

Стамен Белчев има колебания единствено дали да заложи на Тиаго от първата минута или отново да го ползва като "златна резерва". Героят от двубоя с Базел по всяка вероятност ще играе срещу Клуж, но все още не е ясно дали той няма да остане на пейката и да се появи в игра след почивката.

"Клуж е един от солидните отбори. Много често играе в групите на Лига Европа и Шампионската Лига. Техните силни страни са скоростта в предни позиции и добри изпълнители при статични положения. Ако им оставим пространства, със сигурност ще имаме неприятности“, заяви треньорът на ЦСКА Стамен Белчев.

"Групата е много тежка. Рома е фаворит, Клуж и Йънг Бойс са солидни и балансирани отбори. Но ние също имаме шансове. Знаем си силните и слабите страни. Ще се опитаме да покажем добро лице и ако има възможност, ще излезем от групата. Знаем състава на Клуж. Трима защитници са сигурни. Ако Бурка е здрав, той ще е четвъртият. В средата на терена ще има ротация заради продажбата на Бордеану. Запознах футболистите с една част от играта им, утре ще ги запозная с друга. Рондон, Чипчиу и хърватския централен нападател ще са в предни позиции. Трябва да накараме противника да се съобразява с нас", каза Белчев.

Треньорът на ЧФР Клуж Дан Петреску изказа притесненията си преди гостуването на ЦСКА в първи мач от груповата фаза на Лига Европа. Румънският шампион гостува на "червените“ в четвъртък, а двубоят ще стартира в 19:55 часа. Специалистът изрази опасенията си, че няма достатъчно като брой футболисти, които да изиграят дългия и тежък сезон.

"Имаме много проблеми, дори и преди Бордеяну да напусне, исках двама играчи, един точно на тази позиция. Сега практически сме изложени на риск. Ако, не дай Боже, вирусът дойде и в нашия отбор и 3-4-ма футболисти са заразени и не могат да играят, ще бъде много трудно за останалите, защото имаме играчи на определена възраст, които не могат да изиграят поредица от мачове“, заяви Петреску.

"Много съм притеснен и без вируса се притеснявах, но сега съм още повече. Възможно е в някои мачове дори да нямаме 11 играчи, ако вирусът се появи отново“, добави още той.

В дните преди мача ЧФР Клуж направи по един входящ и изходящ трансфер. Тимът продаде една от звездите си - халфът Михай Бордеяну. Той премина в Ал Кадисия от Саудитска Арабия за сумата от 1.2 милиона евро. В новия си клуб 28-годишният румънец ще бъде съотборник с бившия нападател на Литекс - Данило Асприля. Преди време Ал Кадисия беше воден от българския треньор Ивайло Петев. Преди година интерес към Бордеяну имаше от Лудогорец, но до трансфер не се стигна.

ЧФР Клуж обаче се подсили с ново попълнение в халфовата линия. Това е бразилецът Вилиям Суареш. Плеймейкърът изиграва по-голяма част от кариерата си в Португалия. На няколко пъти треньорът на тима Дан Петреску заяви, че се нуждае от още подкрепления в състава си, за да бъде боеспособен с предстоящия сезон и сега ги получи. От Клуж се надяват Суареш да бъде картотекиран за срещата с ЦСКА, която е в четвъртък на "Българска армия".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - ЧФР КЛУЖ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
256