ЦСКА и Базел няма да излъчат победител в редовното време


FUTBOL-TV

ЦСКА и Базел няма да излъчат победител в редовното време

Базел - ЦСКА
Стадион: "Сейнт Якоб-Парк", Базел
Дата: 01.10.2020 г.
Час: 21:30 ч.
Съдия: Иван Кружляк (Словакия)


ЦСКА гостува на Базел в Швейцария за решителен плейоф в Лига Европа. Победителят влиза директно в групите на надпреварата. "Армейците" вече елиминираха три отбора, като имаха предимство да са домакини. Сега ще имат визита на един съперник, който в последните години се представя добре в евротурнирите. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х в редовното време.

Наставникът на ЦСКА Стамен Белчев рядко дава почивка на някой от титулярите си и не е изключено умората да си каже думата в Швейцария. Все пак трябва да се отчете добра физическа подготовка на отбора, който доста често стига до головете си в последните минути на даден на мач.

Очаква се в стартовия състав да няма изненади, а добрата новина е, че в отбора няма контузени, с изключение на на Иван Турицов. Положението при него е сериозно, като той пропусна голяма част от старта на сезона и все още не се знае кога ще бъде на разположение.

Двамата заразени с коронавирус играчи - Ахмед Ахмедов и Петър Занев вече са изклекувани. Ахмедов дори се появи като резерва в последния мач за първенство (загуба от Локо Пловдив). Занев ще пътува с отбора, но е по-вероятно да отпадне от групата за мача.

"Мач, който очакваме от много дълго време. Всичко се решава в една среща, което изравнява шансовете. Базел може и да е фаворит, но имаме своите възможности в срещата и способностите да постигнем успеха. Занев пътува с нас, Турицов отпада от групата. Състоянието на футболистите е добро. Всички сме наясно с това, което представлява Базел. Знаем силните им страни. Въпросът е да успеем да се възползваме от възможностите, които ще получим", каза Стамен Белчев преди мача.

Само един футболист на Базел е наказан за плейофа за място в групите на Лига Европа срещу ЦСКА, а не трима, каквато информация изтече по-рано. Появилият се като резерва при победата с 3:2 над Анортозис и получил червен картон - Юлиян Фон Моос, e със спрени права от УЕФА.

Андреа Падула и Силван Видмер не са наказани след жълтите си картони в домакинството на кипърците. Те бяха санкционирани и във втория квалификационен кръг при успеха с 2:1 над Осиек. Европейската централа наказва при три жълти картона, а не както е в техния случай - при два.

Така срещу ЦСКА в четвъртък треньорът на Базел Чириако Сфорца ще може да разчита на Падула и Видмер. 19-годишният Фон Моос, който е резерва, ще изтърпява наказание срещу "армейците".

Контузените, от които почти на 100% няма да има възстановени за срещата с "червените", са Таулант Джака, Елис Исуфи, Раул Петрета, Лука Цуфи и Яник Маршан.

Треньорът на Базел Чириако Сфорца, заяви, че голямата цел пред отбора е влизане в групите на Лига Европа и няма значение как ще бъде постигната тя.

"Целта ни е ясна - влизане в групите на Лига Европа. По един или друг начин, без значeние как ще стане. Искаме да вървим напред, нямаме време за почивка или възстановяване, но бъдете сигурни, че ще сме готови за четвъртък", закани се Сфорца.

"Трябва търпение - нов треньор, нови методи, нови личности. Изиграхме четири мача дотук - два на директна елиминация и два за първенството. Всеки мач е финал за нас", каза още треньорът на Базел.

 

ПРОГНОЗА: БАЗЕЛ - ЦСКА 2:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
390