Интер ще спечели Лига Европа


И. Ангелов

Интер ще спечели Лига Европа

Севиля - Интер
Стадион: Райн Енерджи Щадион
Дата: 21.08.2020 г.
Час: 22:00 ч.

Севиля е най-успешният отбор в историята на Лига Европа и бившата Купа на УЕФА. При 6 финала, които е достигал отборът, той е печелил трофея 5 пъти, повече от всеки друг отбор.

Това е 10-ят европейски финал за Интер, но той е първи от онзи, който тимът спечели в Шампионска лига през 2010-та година. Интер стана 9-ят отбор в историята с десет финала в европейските турнири. На хартия символичният гост е фаворит поради по-добрия си състав, но опитът на Севиля в състезанието не трябва да се дискредитира.

Откъм състави, при испанците Неманя Гудели бе обявен за готов за игра след позитивния си тест за коронавирус преди време. Люк де Йонг може да получи стартова позиция след като вкара победен гол срещу Манчестър Юнайтед като резерва в полуфиналите.

Евер Банега напуска Севиля след този мач, и това ще е финалната му среща за клуба, и ще бъде срещу бившия му отбор Интер.

При италианците Алексис Санчес бе само резерва в победата с 5:0 над Шахтьор Донецк в полуфиналите, като с него не се рискува тогава, а сега това може да се повтори. Весино пропуска с травма, а новата покупка Ахраф Хакими ще може да играе през следващата кампания.

Интер спечели 8 от последните си 10 мача в Лига Европа. Севиля няма загуба в 15 от последните 16 мача в състезанието. В последните 5 кръга от Лига Европа Интер вкара поне по 2 гола на всеки свой противник. Атаката на отбора вероятно ще наклони везните в полза на нерадзурите - Ромелу Лукаку вкара в 10 последователни срещи в Лига Европа и това е негов едноличен рекорд в историята, който той подобрява с всяка среща.

Прогноза: Севиля - Интер 1:2

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Стартови състави

Интер (Антонио Конте)
 
Ханданович
   
Годин
Врий
Бастони
Д'Амброзио
Барела
Брозович
Галярдини
Йънг
Лаутаро
Лукаку
Окампос
Ен-Несири
Сусо
Банега
Фернандо
Жордан
Регуилон
Навас
Коунде
Карлос
   
Буну
 
Севиля (Хулен Лопетеги)

Обоснована прогноза: Севиля - Интер 1:2

  Сподели
397