Ман Юнайтед отстрани Копенхаген след продължения


И. Ангелов

Ман Юнайтед отстрани Копенхаген след продължения

Манчестър Юнайтед и Копенхаген се срещнаха на четвърт-финалната фаза от Лига Европа днес на стадион "Райн Енержи Щадион" за един странен двубой с много положения, много нещастни пропуски и гол на Бруно от дузпа в продълженията за крайното 1:0.

В 21-ата минута Бруно нацели горната греда на противника при удар с глава. 2 минути след това реферът отсъди дузпа за Юнайтед, но ВАР я отмени поради засада в ситуацията. Копенхаген обаче също създаваше положения пред вратата на англичаните, без да направи точен удар в редовното време.

В края на първата част Гринууд бе изведен от дясно, навлезе по диагонала и стреля в далечната греда и гола, но попадението му бе отменено отново поради засада.

В 57-ата минута Гринууд и Рашфорд направиха нов гол, който отново бе отменен поради засада. В 63-ата минута с удар от далеч Бруно нацели страничната греда. Последваха още положения пред Погба и Марсиал, но се стигна до продължения.

Тук в 94-ата минута Марсиал бе намерен в полето и спечели дузпа срещу Биеланд. Бруно застана зад бялата точка и вкара в левия ъгъл, който вратаря улови, но не достигна до топката. В 99-ата минута Марсиал премина през няколко играча и вратаря, върна с пета за Мата, но той бе блокиран. В 108-ата минута и Линдельоф нацели гредата при едно положение.

До 107-ата минута в мача вратарят на Копенхаген Джонсон бе направил 13 спасявания, изравнявайки рекорда за най-много такива в един мач. В крайна сметка обаче Юнайтед свърши работата си и става втория полуфиналист в Лига Европа след Интер.

  Сподели
249