Юнайтед с петица над ЛАСК


И. Ангелов

Юнайтед с петица над ЛАСК

Манчестър Юнайтед гостуваше на ЛАКС в първата осминафинална среща между двата отбора от Лига Европа. Днес на "Линцер Стейдиъм" Оле Гунар Солскяер заложи на неочаквано силен състав и спечели с класическото 5:0 след голове на Игало, Джеймс, Мата, Гринууд и Перейра, и на практика гарантира място на четвърт-финали преди преиграването на "Олд Трафорд".

В 28-ата минута днес Бруно получи топка на линията на центъра, превзе много терен през няколко играчи на противника, елиминира още трима с подаване с външен фалц за Игало, който на дъгата пое топката с три докосвания във въздуха, откривайки си позиция за удар и заби топката в горната греда и мрежата красиво за 1:0.

След почивката Дан Джеймс удвои в 58-ата минута, когато получи подаване от Игало и финтира защитник пред себе си преди нисък удар в близкия ъгъл за 2:0. Последва удар в гредата на Игало в 62-ата минута когато той бе в добра позиция срещу вратаря. 

В 82-ата минута 3:0 оформи Мата, който бе намерен от Фред в наказателното поле за удар по земя. Последва влизане на Мейсън Гринууд в игра в 85-ата минута, и в 92-ата той реализира след включване в наказателното поле, удар в близката и далечната греда и гол за 4:0.

Минута след това крайното 5:0 направи резервата Перейра, който пробва късмета си от дистанция с удар в обсега на вратаря, който той обаче отрази в мрежата си с лоша намеса.

  Сподели
220