Олимпиакос отстрани Арсенал след продължения


И. Ангелов

Олимпиакос отстрани Арсенал след продължения

Арсенал прие Олимпиакос за втория кръг от шеснайсетина финалите на Лига Европа. Днес на "Емирейтс Стейдиъм", след като миналата седмица "артилеристите" победиха минимално своя съперник, те допуснаха загуба с 1:0 в редовното време, която доведе до продължения, в които Обамеянг и Ел Араби вкараха за двата тима за победата на Олимпиакос с 2:1.

До почивката резултатът днес бе 0:0. В 39-ата минута Лаказет успя да намери мрежата след типичното ниско центриране на Сака, но попадението му бе отменено поради засада.

Второто полувреме се разви добре за гръцките гости, като след корнер в 53-ата минута Сисе завърши с глава подаването на Валбуена за 1:0 и общ резултат 1:1. Попадението сякаш шокира Арсенал и домакините заиграха по-агресивно в нападение. Те обаче не стигнаха до гол и стигнахме до допълнителни 30 минути игра.

Първите 15 минути продължение минаха под диктовката на Арсенал, без краен продукт, обаче. Олимпиакос завърши с голямо положение пред Гаспар в 104-ата минута, което можеше да реши мача. Втората част на продълженията Олимпиакос започна страховито, когато Масурас стреля към ъгъла на вратата на Лено, а топката намери горната греда и отново не влезе в мрежата.

Арсенал обаче продължи да подлага противника под огромно напрежение, и това най-накрая доведе до резултат в 113-ата минута, когато Пиер Емерик Обамеянг вкара по изключителен начин, след като Йозил центрира от дясно, Мартинели отклони с глава високо топката, която падна удобно за габонеца, и той отигра със задна ножица за 1:1.

Драмата обаче беше пълна в последната 120-та минута. Тук Юсеф Ел Араби беше намерен с перфектно подаване от дясно на Масурас и той смълча публиката за крайното 2:1.

  Сподели
440