Юнайтед без никакви проблеми през Брюж


И. Ангелов

Юнайтед без никакви проблеми през Брюж

Манчестър Юнайтед прие Клуб Брюж в срещата от втория кръг на шеснайсетина финалите на Лига Европа. След като в първата среща в Брюж двата тима се разделиха при 1:1, днес Оле Гунар Солскяер заложи на силна титулярна постройка, която реши мача за едно полувреме и той си позволи да замени ключови играчи и спечели с 5:0.

Домакините започнаха много силно, като Миноле лиши Мата и Бруно от гола до 3-ата минута, с помощта и на гредата си срещу португалеца. В 12-ата минута Миноле отново спаси удар на Бруно. В 22-ата минута обаче португалецът намери МакТоминей на добра позиция за удар, който бе спрян от Дели с ръка, за което играчът бе изгонен, а Юнайтед получи дузпа.

Бруно застана зад бялата точка и вкара втората си дузпа за тима и за 1:0. В 34-ата минута Бруно организира и втория гол на тима, когато с изключително подаване от ръба на наказателното поле той изведе Мата за успоредно подаване на празна врата за Одион Игало, който откри сметката си за новия отбор - 2:0.

В 41-ата минута Фернандеш увлече двама със себе си и изведе Фред в наказателното поле, който предостави топката на МакТоминей за 3:0. 

Така на почивката Дан Джеймс бе сменен от Тахит Чонг за Юнайтед, а малко по-късно и Бруно бе заменен от Лингард, а МакТоминей напусна за Гринууд. Юнайтед намали оборотите през второто полувреме, и все пак завърши с още два гола - първо в 82-ата минута, когато Джеси Лингард от ляво намери Фред на празна врата за 4:0, а в 93-ата Чонг намери Фред на дъгата отново за 5:0.

  Сподели
344