Порто приема Бешикташ без основните си футболисти


М. Мехмед

Порто приема Бешикташ без основните си футболисти

Временният лидер в група Л на Лига Европа Порто ще приеме втория в класирането Бешикташ без голяма част от основните си футболисти. Треньорът на „драконите” Вияш Бояш предпочита да запази звездите си за предстоящото дерби в първенството на Португалия срещу тима на Бенфика.

Бразилският нападател на португалците Хълк, който наниза две попадения на Бешикташ в първия двубой и бе главният виновник за победата за тима си най-вероятно ще бъде запазен за мача с Бенфика. За турците двубоя ще пропусне звездата Рикардо Куарешма, но за сметка на това сред титулярите ще попадне възстановения от контузия турски национал Мехмет Аурелио.

За турския тим двубоят на „Ещадио До Драгао” се очертава много важен, защото преди две седмици загубиха в Турция от „драконите”, а Рапид Виена записа три точки в гостуването си на ЦСКА. Нова загуба на „черните орли” и победа на Рапид ще даде шанс на австрийците да се борят за второто място. Футболистите на Бешикташ ще се опитат да се възползват максимално от почти гарантираното първо място на Порто и да се върнат в Турция с положителен резултат.

  Сподели
92