Уулвс пречупи Слован и излезе на второ място в групата си


Н. Гавазов

Уулвс пречупи Слован и излезе на второ място в групата си

Улвърхемптън се изкачи на второ място в групата си в Лига Европа благодарение на волева победа с 2:1 при гостуването си на Слован.

Още първата атака на домакините се получи ефективна. Това се случи в 11-ата минута, когато Андрей Шпорар, възползвайки се от рикошет на топката, уцели близкия ъгъл на вратата на Руи Патрисиу - 1: 0.

Преди почивката "вълците" не изглеждаха добре, но през второто полувреме успяха да подобрят играта си и в рамките на пет минути промениха хода на мача. Първо Ромен Саис с удар от дистанция накара вратаря на съперника да сгреши. В 63-та минута  Раул Хименес вкара дузпа, която спечели сам.

В 87-та минута Диого Жота получи втори жълт картон, но това не промени нищо – "вълците" контролираха събитията на терена и не позволиха на противника да направи нещо съществено.

След този мач Уулвс събра 6 точки и е втори в квартета. Лидер е Спортинг Брага със 7 пункта, трети е Слован с 4 точки, а Бешикташ е четвърти с три загуби от три мача.

Слован (Словакия) - Уулвърхемптън (Англия) - 1: 2 (1: 0)

Голове: Шпорар 11 - Саис 58, Хименес 63 (дузпа).

Вълци: Патрисиу, Боли, Дохърти, Коуди, Винагре, Килман, Моутиньо, Саис (Дендонкър 76), Гибс – Уайт (Жота 59), Хименес, Кутроне (Траоре 45).

Червен картон: Жота 87 мин.

  Сподели
119