Левски ще стигне до гол на чужд терен срещу АЕК Ларнака


FUTBOL-TV

Левски ще стигне до гол на чужд терен срещу АЕК Ларнака

АЕК Ларнака - Левски
Стадион: "АЕК Арена", Ларнака
Дата: 25.07.2019 г.
Час: 18:30 ч.
Съдия: Тиаго Бруно Лопеш Мартинш (Португалия)


Левски гостува на АЕК Ларнака в първа среща от втория предварителен кръг на Лига Европа. Левски отстрани по категоричен начин своя първи опонент в Лига Европа. След две победи с по 2:0, селекцията на Петър Хубчев заслужено намери място в следващата фаза на надпреварата. Там предизвикателството е далеч по-сериозно - кипърският АЕК. Вицешампионът на островната държава отново се е устремил към груповата фаза в турнира, което го прави и безкрайно опасен опонент за Давиде Мариани и компания. Прогнозата на FTV и на Futbolbet е за знак - Х.

Силният старт на сезона за Левски бе леко помрачен преди дни във Велико Търново. Пред множеството си фенове в старата столица - "сините" не успяха да победят Етър, като двата тима завършиха наравно. Сега Петър Хубчев ще има нелеката задача да вдигне духом отбора за важните мачове в Европа.

Треньорът не може да разчита на трайно контузените Холмар Ейолфсон, Николай Михайлов, Дени Алар. Желанието на Хубчев е да има повече варианти за различните постове, но това на този етап няма как да стане. На "Герена" продължават да се носят слухове, свързани със селекцията. Така или иначе, за двубоя с АЕК, има голяма вероятност Левски да излезе със същите 11, които играха срещу Етър преди броени дни.

"Умората и Лига Европа ще са най-елементарните обяснения и мисля, че не е това причината да не победим. Знам, че има развитие по темата за нови футболисти. Надяваме се скоро да има новини. В детайли още не сме гледали отбра от Кипър, но ще трябва да сме пределно мотивирани", каза Хубчев след мача с "болярите".

Кипърският национал Матия Шполярич ще бъде на разположение на АЕК Ларнака за срещите от втория квалификационен кръг на Лига Европа срещу Левски. Натурализираният сръбски атакуващ халф, който е ново попълнение в състава, пропусна началото на сезона в континенталния турнир, тъй като не беше готов физически за игра след трансфера си от Алки в началото на месеца.

"Шполярич ще бъде на линия. Има още две тренировки до мача, но смятам, че срещу Левски ще бъдем с най-доброто", коментира говорителят на клуба Кириакос Деметриу.

22-годишният Шполярич, който е преминал през школата на Атлетико Мадрид, записа 8 гола и 2 асистенции в 34 мача през миналия сезон. Деметриу е оптимист за двубоите със "сините", първият от които е в четвъртък от 18.30 часа в Ларнака.

"Наясно сме, че нивото на трудност се вдига с всеки изминал кръг. Желанието ни е да стигнем възможно най-далеч. Имаме още много за подобряване в играта ни и работим здраво върху това. Искаме да постигнем добър резултат в първия мач в Ларнака. Реваншът в София ще бъде при закрити врати", каза Деметриу.

Треньорът на АЕК Ларнака Иманол Идиакес смята, че трудностите при елиминирането на молдовския Петрокуб на старта на квалификациите в Лига Европа ще помогнат на отбора в срещите с Левски от втория кръг от пресявките в надпреварата.

"Първо ще починем и ще се възстановим, а от утре започваме да мислим за следващия ни съперник . Ще се опитаме да вземем преднина от първия ни домакински мач. Очаквам труден мач и нова среща с добър противник. Знаем, че ще бъде по-тежко, защото Левски е доста силен отбор. Това, че имахме трудности в някои моменти срещу Петрокуб, ще ни помогне срещу Левски", заяви испанският спец.

Клубът от Ларнака е познат в българския футбол, тъй като през миналия сезон беше в една група с Лудогорец в Лига Европа. И двамата мача не излъчиха победител – 1:1 в Кипър и 0:0 в Разград. Единственото съперничество на Левски с кипърски отбор е от сезон 1999/2000 на Купата на УЕФА, когато "сините“ елиминират АПОЕЛ Никозия в предварителния кръг след 0:0 като гост и 2:0 у дома.

Треньорът на тима Иманол Идиакес има три български коза в ръкава си. Това са двамата масажисти Димитър Йорданов и Йордан Стоянов, както и треньорът от клубната школа Веселин Тосков. В периода 2004-05 година начело на АЕК Ларнака беше бившият треньор на Левски Николай Костов.

 

ПРОГНОЗА: АЕК ЛАРНАКА - ЛЕВСКИ 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - АЕК Ларнака
(Кипър)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
18.07.2019 ЛЕ Квалификации Петрокуб Хинчещ 0 - 1 АЕК Ларнака
11.07.2019 ЛЕ Квалификации АЕК Ларнака 1 - 0 Петрокуб Хинчещ
06.07.2019 Приятелски срещи АЕК Ларнака 1 - 1 Етникос Ахна
01.07.2019 Приятелски срещи Гурник Забже 1 - 2 АЕК Ларнака
27.06.2019 Приятелски срещи Лех Познан 1 - 3 АЕК Ларнака


Последни 5 срещи - Левски София
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
21.07.2019 Първа ПФЛ Етър Велико Търново 0 - 0 Левски София
18.07.2019 ЛЕ Квалификации Левски София 2 - 0 Ружомберок
15.07.2019 Първа ПФЛ Дунав Русе 1 - 4 Левски София
11.07.2019 ЛЕ Квалификации Ружомберок 0 - 2 Левски София
02.07.2019 Приятелски срещи Йънг Бойс 1 - 1 Левски София


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
806