Сари: Челси е на финала благодарение на своя характер


Н. Гавазов

 Сари: Челси е на финала благодарение на своя характер

Мениджърът на Челси Маурицио Сари вярва, че неговият отбор е достигнал до финала в Лига Европа поради своя характер  и сега заслужава да спечели трофея.

След като проведе  120 минути във втория мач от полуфиналите на Лига Европа с Айнтрахт, лондонският колектив все пак успя да победи след изпълнение на дузпи.  Според Сари, неговият отбор е успял в намеренията си не само на майсторство или късмет.  

"Невъзможно е да се подготвиш за дузпите. Можете да удряте топката много добре на тренировъчната база, но в мача натискът е съвсем различен.

Нуждаете се от огромен характер, за да спечелите по този начин. Мисля, че е безполезно да се подготвяте за изпълнение на дузпите.

"Сега трябва да си починем. Трябва да възстановим енергията, защото сме много уморени", заяви Сари.

Маурицио също така е убеден, че отборът му заслужава трофей през този труден сезон.

"Този финал означава много за мен. Играхме първия си финал срещу Манчестър Сити (в Купата на лигата) и загубихме. Сега искаме да спечелим. Според мен този отбор заслужава да спечели.

Преди три месеца бяхме в много трудна ситуация, а тук, в Англия, е много трудно да се намери изход от ситуацията, когато сте в беда. Успяхме, затова заслужаваме да спечелим трофея", добави италианецът.

  Сподели
398