Прилепите летят към полуфиналите, Бенфика също с победа в ЛЕ


FUTBOL-TV

Прилепите летят към полуфиналите, Бенфика също с победа в ЛЕ

Отборът на Виляреал допусна неприятно поражение на собствен терен от друг испански състав - този на Валенсия в 1/4-финална битка от турнира Лига Европа.

Две попадения на португалеца Гонсало Гедеш (6', 92') и един гол на Даниел Вас (90') решиха мача в полза на гостите. Точно изпълнена дузпа през първата част - дело на Санти Касорла (37'), остави някакви шансовете на "Жълтата подводница" живи за реванша.

В друг интересен двубой от тази фаза на надпреварата - Бенфика се наложи като домакин на Айнтрахт Франкфурт с 4:2. И този мач бе доста интересен, като попаденията валяха едно след друго. Жоао Феликс (21) се разписа от дузпа и даде аванс на своя тим. Резултатът бе изравнен пет минути преди почивката, когато гочен бе Йович. Само три минути след това Жоао Феликс вкара за 2:1. Диас (50) вкара трети гол за тима от Португалия, а малко след това резултатът вече беше 4:1, след като Жоао Феликс (54) зарадва феновете по трибуните. Крайният резултат в този първи мач оформи Пасиенсиа (72), давайки шанс немците за реванша.

  Сподели
452