Славия изхвърли Севиля от ЛЕ, Виляреал продължава напред


FUTBOL-TV

Славия изхвърли Севиля от ЛЕ, Виляреал продължава напред

Славия Прага хвърли бомбата в 1/8-финалите на тазгодишното издание на Лига Европа. Чешкият тим елиминира  петкратния победител в турнира - Севиля. Първият мач в Испания завърши при резултат 2:2, а на реванша домакините стигнаха до инфарктна победа след продължения с 4:3.

Славистите поведоха с гол на Майкъл Нгадеу-Нгаджуи в 15-ата минута. Висам Бен Йедер обаче изравни резултата в 44-ата минта от дузпа. Също от дузпа Томаш Сучек отново изведе домакините напред в 46-ата минута, но в 54-ата минута Мунир Ел Хадади върна гостите в мача.

Така се стигна до продълженията, където паднаха още голове, като първо в 98-ата минута Франко Васкес за пръв път изведе андалусийци напред, но в 102-ата минута Мик ван Бюрен отново възстанови равенството. Всичко се реши в последната минута на мача, когато Ибрахим Траоре успя да вкара четвърти гол за своя тим и така да му донесе и крайния успех.

Другият испански тим - Виляреал се класира за 1/4-финалната фаза от турнира Лига Европа. Испанският състав се наложи над Зенит с 2:1 и след успех с 3:1 в първата среща между двата тима от 1/8-финалите продължава заслужено в следващия етап от надпреварата.

Попаденията за победителите на испанска земя реализираха Морено и Бака. За гостите точен в продължението на мача бе Иванович.

  Сподели
449