Бешикташ - ЦСКА: В Истанбул стават чудеса


Н. Гавазов

Бешикташ - ЦСКА: В Истанбул стават чудеса

Бешикташ - ЦСКА
Стадион: "Иноню", Истанбул
Дата: 16.09.2010
Час: 22:05
Съдия: Лоран Дюамел (Франция)

И така, в четвъртък вечер българските отбори ще започнат своето участие в груповата фаза на Лига Европа. От четирите ни представители останаха само два - Левски и ЦСКА. Няма какво да се лъжем - слаби сме и никой не очаква грандиозни неща. Въпреки всичко, нека пожелаем успех на "сини" и "червени" и да се надяваме, че футболистите ни ще дадат всичко от себе си на терена.

В среща от група L на Лига Европа един срещу друг излизат два отбора, които ще имат нелеката задача да се преборят с конкуренцията на останалите си съперници в групата Порто и Рапид Виена. През лятото турския гранд привлече в състава си Гути и Куарешма, с което се подсили и ще се опита да си върне титлата в турската Суперлига. В момента, "черните орли" след три победи и една загуба са на четвърто място в класирането с 9 точки. През уикенда хората на Шустер победиха Анкарагюджю с 4:0, като два от головете вкара Бобо. До груповата фаза на турнира турците достигнаха, елиминирайки последователно Викингур, Витория Пилзен и Хик, като в шестте си мача постигнаха пет победи и едно равенство при голова разлика 17 - 1!

ЦСКА пристигна в турската столица с група от 19 човека, като преди мача един от тях ще отпадне. В момента положението при "червените" никак не е розово - от месеци не може да се налучка точния състав и тактика, в хода на първенството бе сменен треньора, а вчера стана ясно, че футболистите не са получили и своите заплати. Във вътрешното първенство ЦСКА след шест изиграни мача е само с осем точки, които отреждат на отбора незавидното девето място в класирането. Последният двубой на „червените" бе срещу тима на Гриша Ганчев, който завърши по скандален начин 1:1. До груповата фаза на турнира „армейците" достигнаха, елеминирайки непретенциозните Клифтънвил и ТНС, като постигнаха три победи и един равен мач, но не впечатлиха с представянето си.

Бернд Шустер няма да може да разчита на Сивок, Шимшек и Теке. Под въпрос е участието на Куарешма. Много е вероятно в тази среща схемата на игра да бъде 4-1-3-2, с Нобре и Бобо начело на атаката, а на по-късен етап да се появи и Холошко. В средата на терена най-вероятно ще бъдат Гути, Аурелио и Хилберт, напълно е възможно зад нападателите да застане Кахведжи.

Схемата на игра, която ще използва Йовановски ще бъде 4-2-3-1 с Шеридън начело на атаката, а по крилата най-вероятно ще се разположат Делев и Нелсън. В центъра на защитата е много вероятно да видим Виданов и Акуаро, а като опорни халфове Янчев и Галчев. Напълно е възможно треньора да заложи и на схема 4-4-1-1 при която Маркиньос ще се разположи непосредствено зад Шеридън.

Нищо добро не очаква българите на врящия котел „Инюню", където домакините се заканиха да решат мача още през първото полувреме. Македонския специалист пък обеща, че отборът му ще играе офанзивен футбол, което ако стане, очаквам пълен разгром за „червените". ЦСКА няма с какво да изненада Бешикташ, който е по-класния отбор и най-добре ще бъде ако „армейците" се подредят правилно и играят изцяло дефанзивен футбол, разчитайки на контраатаки и на своя вратар М'Боли. Ако това стане наистина, ще бъде интересно да видим как биха реагирали „черните орли". При всички положения не бива да отписваме с лека ръка ЦСКА, който има зад гърба си най-малко името на евробоец и въпреки, че всички предпоставки за успех са на страната на домакините, аз лично бих се застраховал и с един „хикс". Защо пък в Истанбул да не станем свидетели на едно малко чудо?


Прогноза за: Бешикташ - ЦСКА 3:1

Последни 5 изиграни срещи:

Бешикташ:

17 август Бешикташ - ХИК Хелзинки 2:0 (Лига Европа)
21 август Бешкташ - Истанбул ББ 0:2 (Суперлига)
26 август ХИК Хелзинки - Бешикташ 0:4 (Лига Европа)
29 август Карабюкспор - Бешикташ 1: (Суперлига)
11 септември Бешикташ - Анкарагюджю 4:0 (Суперлига)

ЦСКА:

19 август ЦСКА - ТНС 3:0 (Лига Европа)
22 август ЦСКА - Черно море 1:0 (А група)
26 август ТНС - ЦСКА 2:2 (Лига Европа)
29 август Сливен - ЦСКА 1:3 (А група)
11 септември ЦСКА - Литекс 1:1 (А група)


Досегашни срещи:

Бешикташ - ЦСКА

2 мача
1 победа за Бешикташ
1 равенство
0 победи за ЦСКА
Голова Разлика: 4:2 за Бешикташ


Коефициенти от bet365:
Бешикташ - 1.28
Равен - 4.75
ЦСКА - 9.00

 

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
166