Челси разкритикува феновете си за антисемитски песни


Н. Гавазов

Челси разкритикува феновете си за антисемитски песни

Челси подложи на критика феновете си, които пееха песни с антисемитски характер по време на мача с Види от  Лига Европа.

През последните дни английският футбол бе разтърсен от скандала около Рахим Стърлинг. Недоказаните твърдения на крилото на Манчестър Сити, че е станал обект на расистки обиди по време на мача с Челси на "Стамфорд Бридж" бяха достатъчни да се заговори за расизъм във Висшата лига на Англия, а либералната преса на Острова да раздуха случая до небесата, без да вземе под внимание другата страна.

Наложи се Челси да забрани на четирима свои фена да посещават мачове на отбора, а също така им блокира акаунтите в страниците на клуба в социалните мрежи.

Тази мярка изглежда не е станала урок за всички, защото по време на последния мач от груповата фаза на Лига Европа сините фенове, които дойдоха в Унгария, запяха в антисемитска песен. Парадоксалното е, че въпросната песен бе  насочена към конкурентите от Тотнъм.

Челси веднага отговори на инцидента, подлагайки на критика тази друга  проява на расизъм от страна на своите фенове. УЕФА също обърна внимание на това и след като изучи доклада на съдията и на своя делегат, ще реши какви мерки ще се вземат срещу английския клуб.  

  Сподели
470