Испанските отбори разочароваха в Лига Европа


FUTBOL-TV

Испанските отбори разочароваха в Лига Европа

Стандарт Лиеж победи с 1:0 у дома Севиля и завърза ситуацията в група J на Лига Европа. Единственото попадение в мача бе дело на Муса Дженепо. "Андалусийците" също имаха положения, като при едно от тях Франко Васкес нацели гредата.

В 62-ата минута дойде и попадението за успеха на Стандард. Домакините направиха отлична атака, която бе завършена от Муса Дженепо. Малко по-късно Севиля остана с намален състав. Пабло Сарабия получи втори жълт картон и бе изгонен. Гол на Бен Йедер пък бе отменен заради засада. Така Стандард събра 9 точки, колкото има и Севиля. Лидерът Краснодар е с 12. В последният кръг руският тим гостува в Испания, а белгийците гостуват на Акхисар, който няма спечелена точка.

Другият испански участник в турнира - Виляреал стигна само до точка при визитата си на Рейнджърс. "Жълтата подводница" имаше предимството да играе с човек повече срещу домакините си от Шотландия в продължение на цяло второ полувреме, но въпреки това не се възползва от открилите се възможности за излизане напред в резултата. В крайна сметка изгонването на Кандеяс не се оказа от определящо значение, като попадения в срещата не бяха реализирани.

Така спорът ще трябва да бъде решен в последните мачове от тази група, тъй като считано към момента Рапид Виена и Виляреал са с по 7 точки в актива си, Рейнджърс разполага с 6, а Спартак Москва има 5 на сметката си.

  Сподели
424