Едисон Йорданов и Дюделанж с историческа победа срещу Легия, близо са до плейофите


А. Франгов

Едисон Йорданов и Дюделанж с историческа победа срещу Легия, близо са до плейофите

Люксембургският Ф91 Дюделанж шокира полския шампион Легия (Варшава) като гост с 2:1. Цял мач за гостите изигра българинът Едисон Йорданов на позицията десен бек.

Клеман Кутурие смълча трибуните на "Полска Армия" с гол в 24-та минута, но домакините се съвзеха и изравниха три минути по-късно чрез Лопес. Иняки Астиз получи директен червен картон в 44-та минута, което до голяма степен прекърши "армейците" от Легия. В 62-та минута Давид Турпел вкара от дузпа - 2:1 за скромния тим на Дюделанж. Резултатът се запази до края, а Едисон Йорданов получи жълт картон в 64-та минута.

По този начин тима от Люксембург продължава своята приказка. Тимът на Йорданов бе трудно отстранен от МОЛ Види в първия квалификационен кръг на ШЛ, но продължи в Лига Европа, отстранявайки Дрита (Косово). Сега Дюделанж се намира на перфектна позиция да атакува място в плейофите на турнира.

Впрочем, това няма да е първа поява за Дюделанж на подобно ниво. През 2012 г. те отново шокираха футболния свят, отстранявайки "милионерите" от Ред Бул (Залцбург) от ШЛ, но отпаднаха от Домжале в ШЛ и Апоел (Тел Авив) в плейофите за ЛЕ след четири поредни загуби. 

25-годишният Йорданов има 6 мача и 2 гола за младежите (под 21 г.) на България. Едисон е с баща българин и майка от Германия и е продукт на школата на Ханза (Рощок).

  Сподели
424