ЦСКА ще вземе първия мач срещу Копенхаген


FUTBOL-TV

ЦСКА ще вземе първия мач срещу Копенхаген

ЦСКА - ФК Копенхаген
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 09.08.2018 г.
Час: 20:45 ч.
Съдия: Барт Вертентен (Белгия)


ЦСКА приема Копенхаген на Националния стадион "Васил Левски" в първа среща от третия предварителен кръг на Лига Европа. Двата тима изглеждат с изравнени възможности, като все пак "армейците" имат предимство да са домакини. Прогнозата на Futbol Tv и Futbolbet е за знак - 1.

В състава на ЦСКА се очакват отново две промени, свързани с наказаните Николай Бодуров и Кристиян Малинов. До последно не се знаеше дали Бодуров ще пропусне първия мач с ФК Копенхаген, но в крайна сметка от УЕФА не взеха под внимание жалбата за намаляване наказанието му от три мача. От европейската футболна централа не са удовлетворили молбата на юристите на "червените" за преразглеждане на санкцията и така той е аут за двубоя.

До момента Бодуров изтърпя два мача наказание, а третият ще е срещу коравите датчани от Копенхаген. Причината за наказанието е мелето между играчи на ЦСКА и ФК Рига след мача в Латвия, при което участва и защитникът. От ЦСКА настояваха, че няма видеозаписи, които да доказват участието на Бодуров в свадата. Другият наказан Кристиян Малинов си призна, че е провокирал играчи на Рига след победата с дузпи и се извини за поведението си. Той също ще пропусне първия мач с Копенхаген.

Така до Божидар Чорбаджийски в центъра на защитата отново ще застане Борис Секулич, а неговото място на бека ще бъде дадено на Стивън Перейра. Валентин Антов и Жанио Бикел ще са конкуренти за мястото на Малинов до Рубен Пинто. Вторият е с по-сериозни шансове да бъде титуляр.

Ел Маестро има още една дилема и тя е за това - кои футболисти да играят по крилата. Треньорът ще избира измежду Кирил Десподов, Едвин Джеси и Жоржиньо. Българският талант със сигурност излиза от първата минута. Той се намира в отлична форма и няма съмнения, че ще бъде използван и в мача срещу Копнхаген. Джеси и Жоржиньо обаче са с равни шансове, като ще се избира в последния момент кой да излезе на терена в Австрия.

"Може би за първи път този сезон ще трябва да играем срещу отбор, който е по-добър от нас. Надявам се моите футболисти да са разбрали, че това е огромна възможност за нас. Не трябва да бъдем диви, а да изиграем този мач умно. С тези фенове зад нас, ако покажем футбола от мача с Дунав, можем да направим нещо“, каза Ел Маестро.

Датският ФК Копенхаген идва с всичко най-добро за гостуването на ЦСКА в третия квалификационен кръг на Лига Европа. Наставникът Стале Солбакен взе в групата и контузените защитници Михаел Люфтнер и Пиер Бенгтсон. Двамата не участваха в последния мач на тима през уикенда от вътрешното първенство. Той беше срещу Олборг, а тогава силите им бяха спестени, за да са на линия за европейските сблъсъци.

Прави впечатление, че в датската преса обръщат доста внимание на шампионатния мач, който предстои за Копенхаген в неделя - дербито с Брьондби, което ще е от 17:00 часа на стадион "Паркен".

 

ПРОГНОЗА: ЦСКА - КОПЕНХАГЕН 1:0

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - ЦСКА София
(България)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
05.08.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 3 - 0 Дунав Русе
02.08.2018 ЛЕ Квалификации Адмира Вакер Мьодлинг 1 - 3 ЦСКА София
29.07.2018 Първа ПФЛ Витоша Бистрица 0 - 2 ЦСКА София
26.07.2018 ЛЕ Квалификации ЦСКА София 3 - 0 Адмира Вакер Мьодлинг
22.07.2018 Първа ПФЛ ЦСКА София 2 - 0 Локомотив Пловдив


Последни 5 срещи - ФК Копенхаген
(Дания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
05.08.2018 Суперлига Одензе 0 - 1 ФК Копенхаген
02.08.2018 ЛЕ Квалификации ФК Копенхаген 5 - 0 Стярнан Гардабаер
29.07.2018 Суперлига ФК Копенхаген 4 - 0 Олборг
26.07.2018 ЛЕ Квалификации Стярнан Гардабаер 0 - 2 ФК Копенхаген
23.07.2018 Суперлига Хобро 0 - 3 ФК Копенхаген


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
  Сподели
503