Евробоец срешу аматьор или ЦСКА - Клифтънвил


П. Пенков

Евробоец срешу аматьор или ЦСКА - Клифтънвил

ЦСКА - Клифтънвил
Стадион: "Васил Левски", София
Дата: 27.07.2010
Час: 19:00
Съдия: Гедиминас Мазейка (Литва)  

В първи двубой от третият квалификационен кръг на Лига Европа ЦСКА София приема на националния стадион "Васил Левски" северно-ирландскя Клифтънфил. Българският клуб отново се намира на прага на "криза", след като претърпя трагична загуба от новака в първата дивизия на Гърция - Олимпиакос Никозия с 5:2 в приятелска среща през миналата седмица. Това никак не се хареса на червените фенове, които след 20 минути игра отправиха възгласите си срещу ложата на националния ни стадион, откъдето собствениците Димитър Борисов и Иво Иванов, почетният президент Димитър Пенев, спортно-техническият директор Емил Костадинов и изпълнителният директор Венцислав Живков наблюдаваха "зрелището". Привържениците поискаха оставката на собствениците на клуба, както и изказаха недоволството си от високите цени на билетите за новия сезон. Въпреки лавината от недволство босовете на тима не се повлиаха от медиите и феновете и не взеха някакви глуповати решения, а точно обратното сега Дочев и компания са крайно мобилизирани да покажат пред всички че могат. Някои футболисти от червените, например капитанът Тошки Янчев, намери дори нещо позитивно в загубата. "Резултатът е трагичен. В играта ни нищо не се получаваше днес, но да се надяваме във вторник да играем по различен начин. В началото на второто полувреме получихме нелеп гол. Започнахме да атакуваме и падна трети. Пак обаче повтарям, тази загуба донякъде е добра за нас."

И ето, че както се пее в химна на един английски клуб: ".. не се страхувай от мрака, защото в края на бурята те чака позлатено от слънчева светлина небе..", слънцето отново изгря над червенте трибуни. Жребият за третият предварителен кръг на Лига Европа отреди на армейците северно-ирландския Клифтънвил. Това се оказва златен шанс за софийския клуб да покаже качествата си на евробоец, тъй като ирландския тим в голямата си част е съставен от непрофесионални играчи, които се налага да работят с цел да изкарват прехраната си. Освен това футболистите на Клифтънвил няма да могат да се възползват от възможността да проведат тренировъчни занимания преди двубоя си с ЦСКА, тъй като ще пристинат в България късно вечерта в деня преди мача. Първоначално отбора от Северен Белфаст опитаха възможността да тренират на националния стадион в сутрината преди мача, но регламента на УЕФА не позволява ползване на игрището в деня на двубоя. Ирландците стигнаха до този етап на турнира, след като победиха Жилина с минималното 1:0 пред домашна сцена.

Треньорът на ЦСКА Павел Дочев няма да може да разчита на услугите на Фабрицио Грило, Грегъри Нелсън и Елиот Гранден, които са контузени и отпаднаха от групата на ЦСКА за двубоя. В отбора на Клифтънвил единственият футболист, който ще отсъства за срещата с червените е Марк Холънд, тъй като е с травма.

Смятам да прогнозирам категорична победа на българският тим с оглед непрофесионалността на северно-ирландския тим, а и фактора, че те няма да могат да проведат тренировъчните си занимания преди срещата. Според мен Клифтънвил ще се старее да не допусне гол и ще играе в защитнен план при гостуването си на ЦСКА, надявайки се, че ще успее да стори нещо пред собствена публика. Но това надали ще се получи.

Прогноза: ЦСКА - Клифтънвил 3:0

Последни 5 изиграни срещи:

ЦСКА:

08 юли ЦСКА - Хановер 96 (до 23 г.) 4:3 (Приятелски мач)
12 юли ЦСКА - ПАОК 3:1 (Приятелски мач)
14 юли ЦСКА - Рот-Вайс Оберхаузен 1:2 (Приятелски мач)
18 юли ЦСКА - Ком-Миньор 5:1 (Приятелски мач)
22 юли ЦСКА - Олимпиакос Никозия 2:5 (Приятелски мач)

Клифтънвил:

08 юли Килилий - Клифтънвил 0:2 (Приятелски мач)
11 юли Клифтънвил - Маклесфийлд Таун 1:2 (Приятелски мач)
15 юли Клифтънвил - Цибалия 1:0 (Лига Европа)
17 юли Клифтънвил - ФК Юнайтед 2:1 (Купа на Привържениците)
22 юли Цибалия - Клифтънвил 0:0 (Лига Европа)


Досегашни срещи:

ЦСКА - Клифтънвил

НЕ СА СЕ СРЕЩАЛИ ДОСЕГА


Коефициенти от bet365:
ЦСКА - 1.22
Равен - 5.25
Клифтънвил - 12.00

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <
  Сподели
216