Симеоне: Надавам се, че Гризман е щастлив и ще остане


Н. Гавазов

Симеоне: Надавам се, че Гризман е щастлив и ще остане

Старши-треньорът на Атлетико Мадрид Диего Симеоне се срещна с журналисти, пред които сподели мнение за финалния мач в Лига Европа с Олимпик Марсилия. Както е известно, "дюшекчиите" победиха съперника си с 3:0 и завоюваха втория по значимост клубен трофей на Стария континент.

“Година след година тази група играчи работи много и постоянно се развива. най-верният способ да постигаш успехи е да държиш на своето. На два пъти бяхме близо до триумфа на финалите в Шампионската лига. Но тази победа потвърждава, че сме станали по-силни.

Последните 8-10 години бяха чудесни за Атлетико. Първо намерихме нужните хора, а след това направихме така, че играчите да израснат", заяви Симеоне.

“Чувствах се самотен (Симеоне изтърпяваше наказание, заради изгонването си в мача с Арсенал от полуфиналите на Лига Европа), на моменти дори тъжен, разочарован, но аз се разбирам добре с играчите. Ние знаем какво искаме. Проведохме много мощно второ полувреме", каза още аржентинецът.

Наставникът на мадридчани говори и за героя в мача Антоан Гризман. Напомняме, че нападателят оформи дубъл и допринесе за победата на своя отбор. Това се случи на фона на слуховете за интерес на Барселона към играча от националния отбор на Франция и дори на изостряне на отношенията между каталунци и "дюшекчии" в навечерието на снощния финал.

“Имахме нужда той да покаже това, което прави през последните няколко години при нас. Надявам се да е щастлив и да остане. Дали ще напусне? Този въпрос трябва да зададете на него, а не на мен", уточни треньорът.

Симеоне сподели мнение и за нападателя Фернандо Торес, който обяви, че се разделя с Атлетико след края на сезона.

“Това е сбъдната мечта за Фернандо. Той заслужава най-доброто сбогуване и се надявам в неделя "Ванда Мтрополитано" да се пръска по шевовете от емоции. Той е добро момче и е много амбициозен. Никога не съм му дал нищо просто ей така, всичко, което е постигнал, го е направил сам", завърши Симеоне.

  Сподели
433