Лаказет: Лига Европа може да спаси работата на Венгер


И. Ангелов

Лаказет: Лига Европа може да спаси работата на Венгер

Нападателят на Арсенал Александре Лаказет смята, че той и неговите съотборници могат да спомогнат за запазването на работата на мениджъра Арсен Венгер със спечелване на второто по значение европейско състезание Лига Европа. Френският мениджър никога не е печелил европейска купа в 30-годишната си кариера на наставник, но ако успее в тази кампания той ще се намери в Шампионска лига и ще вдигне историческа за себе си купа.

Арсенал е на път да пропусне класиране в най-комерсиалния турнир заради слабата си позиция в таблицата на Висшата лига, където в момента "артилеристите" са на шесто място. Спечелването на Лига Европа няма да е лесна задача с оглед жребия, който изпрати англичаните срещу Атлетико Мадрид в полуфиналната фаза.

"Това може да е начинът да спасим мениджъра защото той е свършил толкова много добри неща за клуба," сподели Лаказет. "Ние искаме да печелим трофеи. Това ще спаси нашия сезон защото във Висшата лига не се справяме добре. Спечелването на купата ще е нещо добро."

Арсенал продължи към полуфиналите след 6:3 в двете срещи с ЦСКА Москва, но предстои да видим как ще се справи английският отбор с шампиона от 2010-та и 2012-та години Атлетико Мадрид в Лига Европа.

  Сподели
84