Спортинг - Атлетико: Без победител


Н. Гавазов

Спортинг - Атлетико: Без победител

Спортинг - Атлетико Мадрид
Стадион: "Жозе Аваладе", Лисабон
Дата: 12.04.2018 г.
Час: 22:05 ч.
Съдия: Милорад Мазич

Спортинг и Атлетико Мадрид се срещат в мач-реванш от четвъртфиналите на Лига Европа. Първата среща между двата отбора завърши при резултат 2:0 за Атлетико, с голове на Коке и Гризман през първото полувреме. След почивката "дюшекчиите" намалиха оборите, а "лъвовете" заиграха по-съсредоточено и укротиха напора на своя съперник. Впрочем, португалците също имаха своите шансове и при по-добра концентрация на нападателите спокойно можеха да се приберат у дома с по-добър резултат.

Случилото се на "Ванда Метрополитано" разгневи президента на клуба Бруно ди Карвальо, който рязко се изказа по отношение на своите футболисти. 19 играча обаче не останаха длъжни на своя бос и му отвърнаха в социалните мрежа. Ответната реакция вбеси президента, който отстрани бунтовниците от отбора, а по-късно им забрани да стъпват на територията на всички обекти на клуба. Стигна се до заплахи за налагане на персонални глоби, а в ситуацията се намеси и Асоциацията на професионалните футболисти. По всичко изглежда обаче, че юристите на Ди Карвальо са му дали добър съвет, защото скоро след това се проведе заседание на Борда, който отмени решението на президента за отстраняването на играчите - един дипломатичен начин за възстановяване на статуквото и едновременно с това на запазване на авторитета на президента. Що се отнася до спортната част, през уикенда Спортинг победи Пасош де Ферейра с 2:0 и продължава преследването на Порто и Бенфика, които са с преднина съответно от 5 и 6 точки, а това прави трудна задачата на колектива на Жорже Жезуш.

Относно Атлетик, нищо не заплашва класирането на отбора за следващото издание на Шампионска лига. Мадридчани се намират на втора позиция в испанската Примера дивисион, на 11 точки от лидера Барселона и на 19 пред петия Реал Бетис. Оставяйки настрана класирането, самата игра на "дюшекчиите" през сезона им дава статут на втори по сила отбор в Испания. Това се видя и през уикенда, когато Атлетико направи 1:1 на терена на своя конкурент Реал Мадрид и по този начин не позволи да бъде намалена дистанцията от 4 точки.

Поденсе от домакините е контузен, а Дост и Коентрао са дисквалифицирани заради натрупани картони. Аут за гостите е Филипе Луис, който е контузен.

Мнозина считат Атлетик за безапелационен фаворит в мача, но нека погледнем статистиката - мадридчани имат само една победа от последните си 4 гостувания, освен това хората на Симеоне пропуснаха във всеки един от последните си двубои навън. Спортинг пък се намира в серия от 19 домашни срещи без загуба, като в 12 от 13 мача не допусна гол.

Очакванията са затворено първо полувреме и открита игра след почивката. Ясно е, че гостите ще играят пресметливо и ще дебнат съперника, убивайки го с един гол. Това ще накара домакините да са много внимателни до почивката и да атакуват мощно след това, ако няма промяна в резултата през първата част. Напълно е възможно Атлетико все пак да издебне и накаже своя противник, но също така е много вероятно съперниците да не се победят. Нашите предположения ще се насочат именно в тази посока - в очакване на по-добра игра от страна на Спортинг след разтърсващия скандал и в търсене на по-добрия коефициент.

Прогноза: Спортинг - Атлетико 1:1

Мачът можете да гледате на живо във ftv.bg!


> ВЗЕМИ ДО 300 ЛЕВА НАЧАЛЕН БОНУС В BETANO ТУК! <

Последни 5 срещи - Спортинг Лисабон
(Португалия)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
08.04.2018 Примейра Лига Спортинг Лисабон 2 - 0 Пасош Ферейра
05.04.2018 ЛЕ Четвъртфинали Атлетико Мадрид 2 - 0 Спортинг Лисабон
31.03.2018 Примейра Лига Спортинг Брага 1 - 0 Спортинг Лисабон
18.03.2018 Примейра Лига Спортинг Лисабон 2 - 0 Рио Аве
15.03.2018 ЛЕ Осминафинали Виктория Пилзен 2 - 0 Спортинг Лисабон


Последни 5 срещи - Атлетико Мадрид
(Испания)

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
08.04.2018 Примера Дивисион Реал Мадрид 1 - 1 Атлетико Мадрид
05.04.2018 ЛЕ Четвъртфинали Атлетико Мадрид 2 - 0 Спортинг Лисабон
01.04.2018 Примера Дивисион Атлетико Мадрид 1 - 0 Депортиво Ла Коруня
18.03.2018 Примера Дивисион Виляреал 2 - 1 Атлетико Мадрид
15.03.2018 ЛЕ Осминафинали Локомотив Москва 1 - 5 Атлетико Мадрид


Досегашни срещи

Дата Първенство Домакин Рез. Гост
05.04.2018 ЛЕ Четвъртфинали Атлетико Мадрид 2 - 0 Спортинг Лисабон
18.03.2010 Лига Европа Спортинг Лисабон 2 - 2 Атлетико Мадрид
11.03.2010 Лига Европа Атлетико Мадрид 0 - 0 Спортинг Лисабон
  Сподели
353